Autodesk Ecotect Analysis 2010, mimarlara ve mühendislere kapsamlı simülasyon ve analiz işlevleri sunuyor. Bu işlevler kullanıcıların tasarım sürecinin başında güneş, termal, gölgeleme, ışıklandırma, hava akımı gibi çevresel faktörlerin binanın performansını nasıl etkileyeceğini anlamalarına yardımcı oluyor. Tasarım firmaları, Autodesk’in yapı bilgi sistemi (BIM) ile ilgili uygulamaları kullanarak ve enerji-etkin ve sürdürülebilir tasarımları mümkün kılan bina performans analizi için gereken tüm araçları uygulayarak, ürünün en son sürümünü kullanabiliyor.
BIM sürecine has zengin bilgilerle, tasarım verileri, gbXML dosya formatı kullanılarak Autodesk Revit Architecture 2010 ve Autodesk Revit MEP 2010 gibi yazılımlardan Autodesk Ecotect Analysis 2010 yazılımına aktarılabiliyor. Bu da tasarım sürecinin herhangi bir evresinde çok daha doğru simülasyona ve analize olanak sağlıyor.
Bu yeni yazılım, mimarlık, mühendislik ve inşaat (AEC) sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlere sürdürülebilir tasarım kararlarını almalarına yardımcı olacak.
Autodesk Sürdürülebilir Tasarım Rehberi proje ekiplerinin, proje sahibinin, mimarların, mühendislerin ve müteahhitlerin projenin ilk evrelerinde sürdürülebilir tasarıma yönelik kararlar vermelerine yardımcı olan bir diğer araç. Bu çevrimiçi kaynak, kullanıcıların projede sürdürülebilir hedeflerin ne olduğuna, hangi kararların kritik olduğuna, hangi araç ve adımların daha sürdürülebilir tasarımların yaratılması ve sunulması için kullanılması gerektiğine karar vermelerine yardımcı oluyor.
Rehber, kullanıcılara inşaat rotalarını belirlemede ve seçtikleri tasarımın suyun ,enerjinin, malzemelerin ve arazinin etkin kullanımındaki olası etkilerini önceden görmelerinde yardımcı oluyor. Kullanıcılar, bu kaynakların sürecin her bir evresinde sürdürülebilir şekilde kullanımında etken olduklarını görebiliyor. bhangi evresinde olduklarına bağlı olarak ölçekler artıyor ya da azalıyor. Ölçek yükseldikçe tasarımda sürdürülebilirlik ile ilgili alınan kararların o evreye etkisi daha fazla oluyor.
:: Autodesk’in yazılımlarını kullanıyor musunuz?