Akıllı telefon teknolojisi, son yıllarda oldukça gelişmiş durumda. Ancak pil teknolojileri, bu gelişen teknolojiyi karşılamamaya başladı. Şuan kullandığımız lityum iyon piller, 1991 yılında Sony’nin çıkarmış olduğu piller. Lityum iyon piller, ısınmaya ve yıpranmaya oldukça müsait. Birçok pil araştırması devam etse de, henüz piyasaya çıkmış bir ürün yok. Ancak Amerikalı bir şirketin açıklamasına göre, yeni Grafen batarya teknolojisi piyasayı değiştirebilir.

Yeni IBM batarya teknolojisi ile pil derdine son

Yeni IBM batarya teknolojisi ile pil derdine son

Elektronik aygıtlar gelişmeye devam etse de, maalesef pil teknolojisi aynı hızda gelişmiyor. Yeni IBM batarya teknolojisi ile birlikte pil derdine son verilmesi planlanıyor.

Yeni Grafen batarya teknolojisi kullanıcıları şaşırtabilir

Los Angeles merkezli Real Graphene şirketi, yeni pillerinin kullanıma hazır olduğunu belirtti. Grafen, ısı ve elektriği üst düzeyde iletebilen bir madde. Ayrıca yeni batarya, ortalama 90 dakikada şarj olan 3000 mAh lityum iyon bataryanın aksine 20 dakikada şarj olabiliyor. Şarj esnasındaki sıcaklık değeri de bildiğimiz bataryalara kıyasla oldukça düşük.

Dahası, mevcut pillerin çoğu sadece 300 ile 500 şarj döngüsü sonrası büyük oranda yıpranma yaşarken, grafen piller yaklaşık 1500 döngüyü görebilir. Kısacası, aynı anda daha hızlı şarj süresi, daha az ısı ve uzun ömür yeni piller ile birlikte sunuluyor. Firma, üretim için Amazon ve birçok firma ile irtibat halinde olduğunu da açıkladı.

Grafen, pahalı bir malzeme olarak biliniyor. Maliyeti yıllar boyunca düşmüş olsa da, Real Graphene tarafından yapılan ürün hala mevcut lityum pillerden yüzde 30 daha pahalıya mal oluyor. Bu durum da akıllı telefon fiyatlarının artmasına sebep olabilir. Ancak mevcut pillerden çok daha verimli piller için, tüketiciler bu fiyat artışını göze alabilir. Real Graphene, 2020 yılında seri üretime geçmeyi ve ürünleri piyasaya sunmayı hedefliyor.