Batarya teknolojileri konusunda araştırmalarına devam eden Viyana Teknik Üniversitesi, oksijen-iyon piller geliştirmeyi başardı.
Texas A&M Üniversitesi’nden bilim adamları metal içermeyen, su bazlı elektrotlar ile oldukça verimli piller üretebildiklerini açıkladı.
Honor; Magic 5, Magic 5 Pro ve Magic VS modellerinin yanı sıra sektörün ilk silikon-karbon bataryasını da tanıttı.
Batarya dünyasında gelişmeler hız kesmiyor. Son olarak üretilen batarya, gelecekte birçok alanda kullanılabilecek özelliklere sahip.
Nissan önümüzdeki 8 yıllık süreç içerisinde elektrikli otomobil sektörüne 17,6 milyar dolar yatırım yapacağını söyledi.
Akıllı telefonların aksine, pil teknolojileri gelişen teknolojiyi karşılamamaya başladı. Ancak Amerikalı bir şirketin açıklamasına göre, yeni Grafen batarya teknolojisi piyasayı değiştirebilir.
Elektronik aygıtlar gelişmeye devam etse de, maalesef pil teknolojisi aynı hızda gelişmiyor. Yeni IBM batarya teknolojisi ile birlikte pil derdine son verilmesi planlanıyor.
RMIT Üniversitesi bilim insanları sürdürülebilir gelecek için önemli bir teknolojiye imza attı. İşte, dünyanın ilk şarj edilebilir proton bataryası.
Samsung, gelecek nesil akıllı telefon bataryalarında kullanılma ihtimali yüksek bir teknolojinin patentini almış durumda.
Lityum iyon bataryalar, günümüzün en çok kullanılan bataryaları olarak öne çıksa da uzun ömürlülükleri ve…
Huawei, geçtiğimiz perşembe günü bataryalar için çığır açacak bir teknoloji ürettiğini duyurdu. Bu duyuru akıllı…