Reklam
    Reklam
    Mobil

    Yeni iPad’in Ekranı Değişecek mi?

    iPhone 5’in piyasaya çıkmasından sonra gözler iPad‘e çevrildi. Artık alışılmış olan iPhone‘dan sonra yeni iPad haberlerine de başlamış oluyor.

    Yeni iPad ile ilgili tek kesin özellik olarak Lightning kablosunu gösterebiliriz. Onun dışında ise tamamiyle tahminler ortada dolaşıyor. iPad 2 ve iPad 3‘ün tasarımının aynı olmasından sonra dördüncü nesil iPad’in tasarımının değişeceği iddiaları bulunuyor. Fakat bizim bu yazıda bahsedeceğimiz konu olası yenilikler değil. Sadece bir analist tarafından ortaya çıkarılan ekran söylentisi.

    Reklam
    Reklam

    Analistlere tarafından iPhone 5‘in 16:9 ekran moduna geçmesinden sonra iPad’in de 16:9’a geçebileceği söyleniyor. Bu ekran çözünürlüğü her ne kadar film izlemek için uygun olsa da özellikle iPad için kullanımda sorun olabilir. Özellikle iPad gibi zaten büyük bir ekranın boyunun biraz daha uzaması sorun yaratabilir. Bunun için eninden biraz daha kısalma ihtimali de konuşuluyor.

    Henüz yeni iPad modeli için konuşmak biraz erken. Apple‘ın tüm mobil modellerini 16:9’a geçirme planının olup olmadığını da bilmiyoruz. Fakat uzatmasının özellikle dergi formatları ve kitaplar için sorun yaratabileceğini savunanlar da çoğunlukta bulunuyor. Şimdilik beklemekten başka çaremiz yok.

    Reklam
    Reklam

    :: Sizce iPad’in ekranı uzayarak 16:9 olmalı mı?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    13 Yorum

    1. SDN Okuru

      Daha yeni cikmadimi ya !!!!

    2. Alnair Alsad

      Gülerim, sanıldığı gibi olursa.

    3. cgrszone

      16:9 tabletler için pek uygun bir format değil. Bence hayatlarının hatası olur…

    4. 1ruby1

      Daha yeni iPad yeni çıktı, 4. Nesil iPad için en az bir sene var kimsenin tahmin yürütmek için acele etmesine gerek yok.. Haber yapmak için haber yapmaya da gerek yok.

    5. rimzone

      ipadlerin ekranı şu çizilmeyen gorillaglas, amoled ekran falan değil mi ya ? geçenlerde sordum bi yerde, öyle değil dedi.

    6. SDN Okuru

      ipad mini çıksın artık 🙂

    7. SDN Okuru

      Sadece uzatmazlar umarim cok igrenc olur.

    8. Jestman360
      1ruby1 Nickli Üyeden Alıntı
      Daha yeni iPad yeni çıktı, 4. Nesil iPad için en az bir sene var kimsenin tahmin yürütmek için acele etmesine gerek yok.. Haber yapmak için haber yapmaya da gerek yok.

      Yeni iPad nam-ı diğer iPad 3 Şubat ayında tanıtıldı, Mart ayında satışa çıktı. Her sene yeni bir modelin piyasaya çıktığını düşünürsek 6 ay ile yolu yarıladığını söylemek güç değil. Zaten diğer tüm iPad lansmanları gibi Şubat sonu civarında yapılacağını tahmin edebiliyoruz. Ayrıca ülkemizde yerleşmemiş olsa da Amerika’da birçok sektörüde olduğu gibi teknolojide de gündemi analistler belirleyebiliyor. Bir analist ya da firma böyle bir açıklama yapınca da doğal olarak bu haber değeri taşıyor.

    9. SDN Okuru

      rimzone tabiki değil masraf olur öyle olursa. apple hala parçalanabilen ekranlara devam ediyor gidip alıyorlar işte.

    10. SDN Okuru

      lightning kablosu gelecek,32 nmlik a6 ya da a6x adında yeni bir çiple gelecek. ekran boyutu aynı olacak çözünürlük aynı olacak tasarım değişecek. tahmin etmek zor değil ipadin boyutunun değişme olasılığı bence yok.

    11. SDN Okuru

      yeni ipadden fazla beklentilerim yok, muhtemelen başkalarının da yoktur çünkü çıkarttıkları telefon ihtiyacın fazlasını veriyor. muhtemelen konsol vari bir performans sunan alet çıkarırlar çünkü bu alet iphone 5ten hızlı olmalı.gelenekleri böyleydi

    12. SDN Okuru

      Değişmez analistler İphne un 2 nesilden sonra bir ekran güncellemesini gittiğini unutmuş herhalde ve bence bu çözünürlük 2 nesil daha yeter

    Diğer yorumları gör (12) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap