Yeni nano lens teknolojisi, akıllı telefon kameralarını değiştirecek gibi görünüyor. Modern akıllı telefonlarda, müşterilerin ilgisini çekmek için en çok kamera özellikleri ön plana çıkarılıyor. Özellikle son zamanlarda, cihazlara neredeyse birden fazla kamera ekleme konusunda yarış olduğunu görüyoruz.
Üçlü kameralar, amiral gemisi ürünler için büyük oranda bir zorunluluk haline geldi. Hatta dörtlü ve beşli sistemlerin test edildiğini görüyoruz. Bu kamera sistemlerinde, kaliteli görüntü için çoklu lensler kullanılıyor. Ancak geliştirilen yeni teknoloji, çoklu lensleri rafa kaldırabilir.
Yeni nano lens teknolojisi
Utah Üniversitesi, normal lenslerin özelliklerini taşıyan, ancak düz bir nano lens geliştirdi. Normal lensler, ışığı odaklamak için ışığı kıvrımlı bir yüzeyden odak noktasına yansıtıyordu. Utah bilim insanları, ışığın yönünü değiştirmek için, ışığı yansıttıktan sonra düz kalan bir nano-materyal geliştirdi. Şu anki prototip kızılötesi ışınları kullanıyor.
Bu teknoloji ile birlikte aynı anda birden fazla nesneye odaklanmak mümkün olabilecek.Lens, şu an birbirinden 6 metre uzaktaki nesnelere odaklanabiliyor.
Araştırmacılar, bu icatı daha uzun mesafelerde kullanmak için geliştirmeye çalıştıklarını belirtti.Yapılan prototip,aynı özelliklere sahip geleneksel lensten birkaç kat daha büyük bir odak derinliği elde etti. Eğer başarılı olurlarsa daha ince,hafif ve ucuz akıllı telefonlar görmemiz mümkün olabilir.
Ucuz yanlış olmuş. Bu lense sahip telefon amiral gemisi olacak. Fazla zeki olmaya gerek yok.
Bu teknoloji için henüz erken ve ışınlar artık hamile yaşlı ve bünyesi zayıf insanlara gerçekten zarar veriyor. Avrupa’da bunun için önlem var ABD Kanada Rusya da önlem var bizim Türkiye ve Orta Asya ülkeleri için ise hiçbir önlem yok. Yaşasın kapitalizm önüne gelen at kosturuyor ve insan sağlığı bir hiçe sayılıyor yazık
yalnız saçmaladınız bunun ışınlarla uzaktan yakından hiçbir alakası yok bildiğimiz kamera lensleri şuana kadar nasıl üretilip zarar vermediyse bu da aynı şekilde cam bu ışının ne alakası tam tersine lens yanşıyan ışığı sensöre yansıtma görevi yapar bilginize
Çok güzel