Yüzde 100 elektrikli çalışacak olan yerli elektrikli kepçe tanıtıldı ve özellikleri belli oldu. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde yapılan tanıtımda iş hayatında kullanılacak olan aracın güvenlik sistemleri de dikkat çekti. Tanıtıma dair bir video da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından paylaşılmıştı.
Geleneksel inşaat işlerinde kullanılan araçların yerli ve elektrikli olması amacıyla geliştirilen proje sayesinde yakıt tasarrufu, karbon salınımını 0’a indirme gibi önemli kriterler sağlanmış oldu. Ayrıca yerli üretilen araç tam şarj ile 8 saat kullanım sağlayabiliyor.
CEO açıkladı: Yerli otomobil ismi belli oldu!
Yerli otomobilin ismi hakkında birçok alternatif vardı. Şimdi ise, CEO Gürcan Karakaş, yerli otomobil ismi hakkında açıklama yaptı.Yerli elektrikli kepçe özellikleri
HİDROMEK tarafından üretilen ve İsmi HICON olarak belirlenen yeni yerli araç, “Çevre Güvenlik Sistemi” olarak isimlendirilen sistemle birlikte çevresinde bulunan araçların yakınlığını ölçüyor. Bunun sayesinde de daha güvenli çalışma alanı sağlanmış oluyor. Araç taşıdığı lazer ekipmanı sayesinde de çevresindeki araçlara takip mesafesi uyarısı yapabiliyor. Trafikte diğer araçların güvenliği de sağlanmış oluyor. Aracın ani fren yapması durumunda da arkadaki sürücüye gerekli uyarı yapılabiliyor. 360 derece olacak şekilde tarama yapabilen yerli elektrikli kepçe, etraftaki nesneleri de tarayarak güvenli çalışma alanı oluşturabiliyor.
9 Ağustos 2020 pic.twitter.com/6N5ooa7u7C
— Mustafa Varank (@varank) August 6, 2020
Hava koşullarının olumsuz olduğu durumlarda da çevredeki sürücüler için gerekli uyarılar yapılabiliyor. Ayrıca “Güvenli Uyku Modu” ismi verilen sistem sayesinde de güneş enerjisiyle elde edilen enerji, bilgi ekranı için kullanılıyor. HICON 7W, 3 saat içinde şarj edilebilir bir sistemle birlikte hızlı şarj sayesinde 1.5 saat içinde şarj olabiliyor.
Lityum-iyon pillerde depolanan enerji sayesinde, yüzde 97 enerji kullanımı verimliliği bulunuyor. Böylelikle iş makinelerinde bulunan dizel motorlardan daha az maliyet sağlanmış oluyor. Ayrıca çevre için de 0 emisyon kendisini gösteriyor. Tam şarj ile 8 saat çalışan araç, dahili şarj ünitesini arka tarafa barındırıyor. Saatte 30 km hız yapabilen araç, hidrolik tank ve ana kontrol valfi ile soğutma sistemine de sahip.
Aşağıdan yerli elektrikli kepçe özelliklerini de inceleyebilirsiniz.
Teknik özellikler
Çalışma ağırlığı: 7700 kg
Orantısal güç: 47 kW
Motor Tipi: PMAC Elektrik motoru
Batarya tipi: Lityum – iyon
Batarya kapasitesi: 71.4kWh
Çıkış gücü: 650V
Şarj ünitesi: Dahili 22 kW
Çalışma süresi: 8 saat
Şarj Girişi: CCS Combo 2
Şarj Süresi: 3.5 saat (380 V, 22 kW), 1.5 saat (Hızlı Şarj)
CO2 emisyon: 0 gr/h
Seyehat Hızı: Max. 30 km/h
Direksiyon: Elektrik kontrollü, 4 tekerden tahrikli, 3 farklı kullanım modu
Uzunluk: 6650 mm
Genişlik: 2260 mm
Yükseklik: 31500 mm
Hidromek önceden yine Ankarada bulunmakta olan bir firmada taşeren’dü fakat şuan o firmanın çokçok önünde…
İnanç+Azim=Başarı
Tebrik ediyorum.
Fabrikanın çok yakınındayım gelirsen çaya beklerim Hakkı abi 😉
Kuzum nereden uydurdun taşeronluk filan. 1978 de Ankara sitelerde küçük bir atölyeden bugüne geldi. Kimsenin de taşeronluğunu yapmadı. %100 Türk malı ve Türk sermayesi. (Hidromek personeliyim. )
helal.. çok iyi olmuş..
alet güzel de çok daha büyük bir şey bekliyordum. umarım daha büyükleri de yapılıp piyasada yer edinir kendine
Hakkı abi,bi hafriyat işimiz vardı.Yarın gelebilirsen arayıver
Alet güzel. Kazma performasını da görmek istiyorum. 🙂 Öyle iki ileri bir geri kolay. 🙂
Rahat ol. Her türlü çalışıyor.
Aşağılık kompleksi olanların zoruna gider
Yazık Bir sürü yorum yapan insanlar nedense buna bir tane yorum yapan yok Ancak ABD’nin malını överler
Hayırlı Uğurlu olsun MaaşAllah 🙂
Taş asfalt kazarken 1 saat anca idare eder bence.
türkiye sıçramayı bu ve bunun gibi beyin takımlarıyla yapacaktır liyakat ve iş bilgisine sahip olmak en önemli olan şeydir.
Ostimde 1978 hangi firma için parça üretiyordu acaba, sonraları bıraktı 1982’lerde o firmaya çalışmayı ve uçtu gitti.
Ben burada zaten adamları övüyorum taşorenlik yaptığı firmayı iş makinası konusunda geçti.
Üstlerinize sorunuz;)
Hidromek’ i övmen güzel. Bu Ülkeyi Seven Herkesin Yapması Gereken En Doğal Davranıştır. Ona sözümüz yok. Taşeronluk olayını sallıyorsun Güzel İnsan. Hidromek kimsenin taşeronluğunu yapmadı. İlk kuruluş gününden itibaren traktör üzerine kepçe montajı yaptı. Sonrada kendi iş makinesini kendisi üretti. Ben bilmiyormuşum üstüme soracakmışım :). Sabah sabah çok güldürdün beni Allah da seni güldürsün.
Ses çıkarmıyor mu
Eskiden taşeronluk diye bir olay yoktu.
Emek iş gücüne verilen addır.Diğer firmaya parça üretip satmıştır.
Helal olsun. Daha iyileri de gelecektir. Çalışmaya devam. Kendisini aşağılık aynasında gören yalakları umursamayın.
Bende operatörüm heycanla izledim ama koparma gücünü göremedim ileri geri gitti sadece
Helal olsun Hidromek..
7700 kiloyu çeken bir elektrik motoru, muazzam tebrik ederim.. İleri düşünelim, bir tank yaklaşık 30 ton geliyor. Motoru geliştir, tanka monte et.. Hayal seviyesi zaten aşılmış.. Olur, olmaz..
Kepçe yerine ‘Ekskavatör’, ‘Lastikli Ekskavatör’ ya da ‘İş Makinesi’ tanımlarını kullanmanız teknoloji içerikli yazınız için daha uygun olacaktır.
Helal olsun. Diyecek bir şey yok. Cok güzel olmuş