Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu ya da bilinen adıyla Togg’un 5 ortağı bulunuyor. Bunlar sırasıyla Anadolu Grubu (yüzde 23), BMC (yüzde 23), Turkcell (yüzde 23), Zorlu Holding (yüzde 23) ve TOBB (yüzde 8). Bugün ise Anadolu Grubu, AOS markası altında geliştirdiği yeni elektrikli ticari BIG.e modelini Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenen IAA Transportation Fuarı’nda tanıttı. İşte AOS BIG.e özellikleri…
Yerli elektrikli ticari AOS BIG.e özellikleri!
Anadolu Grubu’nun yeni otomobil markası olan AOS tarafından geliştirilen yerli elektrikli ticari BIG.e modeli, şehir içi taşımacılık pazarını hedefliyor. Üstelik Avrupa’da katıldığı IAA Transportation Fuarı ile asıl amacının da ihracat olduğunu görüyoruz. Tabii bu durum yeni araçları Türkiye sokaklarında görmeyeceğimiz anlamına gelmiyor.
AOS BIG.e özellikleri ise seçilen pakete göre değişecek. Menzil tarafında 80 km ve 150 km şeklinde 2 seçenek karşımıza çıkıyor. Bu araçlar ise sırasıyla 60 km/s ve 80 km/s şeklinde en yüksek hızlara sahip olacak.
Togg ve Etiya’dan milli arabaya yapay zeka desteği!
Türkiye’nin küresel teknoloji markası Togg yazılım şirketi Etiya ile stratejik iş ortaklığına imza attı. İşte ayrıntılar...Aracın taşıma kapasitesine baktığımızda ise arka tarafında yer alan 4 metreküp hacimli alanın 1 ton, yani 1.000 kg’ye kadar yükü barındırabileceği belirtiliyor. Bu sayede özellikle yüksek menzilli modeli seçildiğinde şehir içi bir çok taşımacılık işini tek başına üstlenebileceğini anlıyoruz.
Üstelik tamamen elektrikli olduğu için de işletme masrafı oldukça düşük olacak. Bir diğer olumlu yanı ise şarj etmek için bir istasyona ihtiyaç duymayışı. İş yerlerinde bulunan herhangi bir prize takılarak 80 km menzilli modeli 3 saatte, 150 km menzilli olanı ise 5 saatte tam dolum yapabiliyorsunuz.
BIG.e modelinin 2024 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor. Birçok kargo, paket servis ve dağıtım hizmeti sunan şirketin de şimdiden talip olduğu belirtiliyor. Zira içten yanmalı araçlara göre sağladığı yakıt avantajı bile adını tercih listesine yazdırmasını sağlıyor.
Siz AOS BIG.e özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!
şu elektrikli komyonetlerin yada tırların üstüne neden güneş panelleri koymuyorlar anlamıyorum..
Güneş pillerinden kazanılan enerji doğru akım olduğundan dolayı çok düşük voltajdır O yüzden yeterli değil
kabul ediyorum fakat araç güneşe”te kaldığı süre hesplanırsa akşam saatine kadar dışarıda olacağı için %10 veya %20’lik bir avantaj sağlayacaktır bence de tavanında güneş paneli olması aracın minimum 20 kilometre gitmesini sağlar.
Togg’da olacakmış
Uzun yolda belki etkili olmayabilir ama kısa mesafeli sürüşlerde inanılmaz efektif olabilir. Günde 40-50 km. Yapıyorsanız arda elektrik bile kalır.
Güneş pillerinden kazanılan enerji doğru akım olduğundan dolayı çok düşük voltajdır O yüzden yeterli değil
2 tane güneş paneli evde çamaşır makinesi ile bulaşık makinesini aynı anda çalıştırabilir. Bu da yeterince elektrik var demektir
Ali bey en güçlü iki panel 700 watt enerji sağlayabilir. O da aynı anda iki makineye yetmez.
Çok geç kalındı. 150 yıl önce elektrikli araç vardı. Gelinen nokta 60 km menzilli elektrikli araç. Buna da şükür..
150 yil önce elektrik ne kadar vardı. pil varmiydi.
1835
Tarihte bilinen ilk elektrikli motor ve araç, 1835 yılında Thomas Davenport tarafından Amerika Vermont’ta icat edildi. Araç, iki elektromıknatıs, bir pivot ve bir batarya kullanılan küçük bir lokomotifti.
Şimdi bişey derdim de
100 yıl önce şapka takmayan ile uğraşan zihniyet, son 50 yıl boyunca da baş örtüsüyle uğraşıp heykel dikmek için vakt harcadı ve milletin parasını çar cur ettiği için son 10 yılda yapıldı yapılanlar.
Vallahamı
Son 25 yılda ülke değerlerinin tamamına yakını satıldığı için senin gibi embesiller maalesef iktidar çalıştı sanıyor . Arada sırada at gözlüğünü çıkarmak lazım. . .
Ben beğendim ama otonom projelerini aksatmasınlar. Kaput altına robot kollar da eklensin, yol yardımına ihtiyaç duymadan, arıza tamir edilip yola devam edilebilsin. Bu fikir bedava, sadece belirteceğim banka hesaplarına, kar payının %15 kadarını havale etmeleri yeterli. Gençlere bilgisayar alacağım.
😃😃😂😂🙃🙃🤣🤣😂😂
Ne zirvaladin be
Asıl senin yorumun zırva, gereksiz, benim bir amacım var, sen amaçsız toksiklik peşindesin.
Senin beynine vaktiyle işlemci anakart ve hdd yerleştirselerdi gençlere vereceğin bilgisayarları kendin ıııçabilirdin. Fikir bedava…
Kekoluğunu inindeki yavrularına sakla.
Bravo asizu tebrik ediyorum
Boyutları küçük görünüyor ve şarj süresi de ticaret için fazla uzun diye düşünüyorum. Geliştirilerek Çok daha iyi olabileceğini inanıyorum.
Menzil çok kısa ve şarj süresi uzun şarj süredi 1 saate indirilmesi gerekir zaman ve iş gücü kaybı daha az olur.
Araçların üzerlerine güneş paneller koyarak daha kullanışlı hale gelebilir
Biran önce piyasaya çıkmalı
Alemin motorlu araba yaptığı piyasaya biz de kağnı arabası yaptik demek gibi bir durum. Bu arac mahalle arasında su taşımaktan öteye gidemeyecek. Alınacak çok yol var gibi. Keşke biraz bekleyip daha üst versiyonları urettikten sonra piyasaya ciksalardi
On koltuklardan dolayi arkaya onden gecme zor gibi geliyor.
Çıksın artık togg mu acmi görelim piyasa rahatlasın birileri yani oto tucarlari rahatsız olacak
Bagaj kısmının üstüne yana açılan bir kol ile pratik bir vinç taksalar mühendisliğe aykırı mi olur çok mu pahalı olur , araba zaten küçük dükkanın garajindan toplaya toplaya gidersin , bu fikir benden bir zahmet bunun kar payının yüzde 5 ini yatırın la hesabıma😄
Hayırlı olsun da… Sadece resimlerde gördüğümüz araçları hiç bir zaman yollarda göremedik malesef ☝🤔
Çok saçma tonla para ver saatlerce Bi yerden biyere gitmek için enerji dolsun bekle
Harika bir yatırım projesi Tebrikler.