Türkiye’nin savunma sanayisine yönelik yatırımları devam ediyor. TUSAŞ tarafından geliştirilen turbojet motorlu Şimşek drone ve ANKA İHA ilk defa birbirine entegre edildi. Hedeflenen bölgelere başarılı bir şekilde bırakılan Şimşek, uçuş kabiliyetiyle de tam not almayı başardı.
ANKA İHA ve Şimşek drone ilk kez bir arada kullanıldı
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir tarafından yapılan açıklamada, TUSAŞ envanterinden çıkan iki ürünün başarılı bir test gerçekleştirdiğine dikkat çekildi. Demir’in paylaşımına göre, ANKA İHA’ya entegre edilen ve farklı yükleri taşıma yeteneğine sahip olan Şimşek, birçok kez başarıyla uçtu.
Türkiye’nin Savunma Sanayii bütçesi açıklandı!
Halihazırda hava savunma sistemlerinin hedef ölçümleri için kullanılan Şimşek Yüksek Hızlı Hedef Uçak Sistemi, yeni entegrasyon sayesinde yeteneklerini geliştiriyor. Turbojet motoru ve radyo kontrol desteğiyle merak uyandıran Şimşek, hava-hava, kara-hava, uçaksavar ve füze sistemlerinde kullanılabilmesiyle öne çıkıyor.
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in Twitter’dan yaptığı paylaşımda, ANKA İHA ve Şimşek’in test görüntülerine yer verildi. Demir, İHA üzeri kabiliyetlerin artırılmasına yönelik çalışmaların da devam edileceğine dikkat çekti.
2012 yılından bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hava savunma envanterinde yer alan Şimşek, muharip uçaklar ve füzeler ile birlikte kullanılabiliyor. ANKA İHA’ya entegre edilmesiyle de başarısını kanıtlamış oldu.
Şimşek Yüksek Hızlı Hedef Uçak Sistemi özellikleri
- 45 dakika havada kalma süresi
- Azami hız 350+ kts
- 50 ft (15 m) ile 20.000 ft (6100 m) irtifa arasında görev
- Menzil 70+ km
- Fırlatıcı ile kalkış
- Paraşüt ile karaya veya denize iniş
- Gemi helikopter platformlarından kalkış ve kontrol
- Gerçek zamanlı kriptolu sayısal uçuş verisi kaydetme ve sonradan oynatabilme
Demir ayrıca açıklamasının devamında yenilikçi teknolojiler için çalışmalarına hız kazandırdıklarını belirtti. Hareketli platformdan başka bir hareketli platformun bırakılmasının sayılı ülkelerce gerçekleştirildiğine dikkat çekti.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Bu tür şeyler uzaylı bilim kurgu filimlerinde olur. Büyük robotlar düşmanın peşine küçük dronlar salar falan. İşe yarar görünüyor