YouTube’un kullanıcılar tarafından en çok şikayet edilen özelliklerinden biri olan 30 saniyelik zorunlu reklamlar çok yakında ortadan kalkıyor. YouTube kanadından yapılan açıklamaya göre uzun zamandır sürekli evrimleşen YouTube, bir kez daha köklü değişiklikler yapmaya hazırlanıyor.

Yeni Nokia 3310’un tasarımı ortaya çıktı!

30 saniyelik işkence son buluyor!

Televizyon kanallarının aksine tamamen zorunlu reklam gösterimleri ve videonun ortasında bir anda karşımıza çıkan reklamlar üzerinden para kazanabilen YouTube için bu durumu normal karşılamak gerek.

İşin tüm can sıkıcı detaylarına girmeden hemen belirtelim, YouTube bugünlerde büyük medya şirketlerinin hazırladığı uzun süreli videolarla dolup taşıyor. Bu da küçük içerik üreticilerin işlerini biraz zorluyor çünkü uzun süreli videolar doğal olarak daha uzun izlenme süreleri anlamına geliyor.

Peki bu uzun videolar neyi değiştiriyor? Uzun süreli videoların uzun süreli izlenme sağlaması, içerik üreticileri için daha fazla reklam türü ve daha uzun reklam süreleri sağlıyor. Haliyle büyük medya şirketleri YouTube üzerinden kazançlarını katlamanın yolunu bulmuş gibi görünüyor. Fakat bu uzun süreli videolardaki sık reklam aralıkları artık kullanıcılar tarafından dayanılamaz hale gelmiş durumda.

Özellikle de 30 saniyelik zorunlu reklam videoları. Hiçbir şekilde (AdBlock kullananlar hariç) geçemediğiniz bu reklam türü şu anda YouTube’un en çok şikayet alan özelliği ve Google sonunda bunun farkına varmış gibi görünüyor.

Zira yaptıkları açıklamayla, 2018 yılından itibaren 30 saniyelik geçilemeyen zorunlu reklam türünü desteklemeyi tamamen keseceklerini belirttiler. Bu kararın arkasında tabii ki kullanıcı şikayetleri yatıyor. Ayrıca firma reklam çözümleri için artık hem kullanıcıları hem de reklamverenleri mutlu edecek yollar aradıklarının da altını çizdi.

2018 yılı aslında tam da istediğimiz bir vakit değil çünkü özellikle mobil alanda YouTube şu anda reklamlar yüzünden oldukça rahatsız edici bir hale geldi. Yine de hiç yoktan iyidir diyelim ve haberimizi noktalayalım.

:: YouTube’un zorunlu reklam politikası hakkında ne düşünüyorsunuz?