Sosyal medya platformları arasındaki rekabet son hız devam ediyor. 15 saniyelik video konsepti ile kısa sürede büyük kitlelere ulaşan ve yıllardır bu alanda boy gösteren platformları sollamayı başaran TikTok, özellikle son dönemde rakip sosyal medya uygulamalarına da ilham olmaya başladı.

Bu platformlardan biri de şüphesiz YouTube. Geçtiğimiz haftalarda TikTok benzeri Shorts özelliğini kullanıma açan ve olumlu tepkiler alan platform, özelliğin daha da popüler hale gelmesi için yeni hamleler yapmaya başladı. Son olarak şirket, içerik üreticilerini kendine çekmek için devasa bir bütçe ayırdı.

YouTube’dan uygun fiyatlı Premium Lite müjdesi!

YouTube’dan uygun fiyatlı Premium Lite müjdesi!

YouTube Premium Lite geliyor! Uygun fiyatlı abonelik seçeneği sunmak isteyen şirket,yeni bir çözüm üzerinde çalışıyor.

YouTube, Shorts içerik üreticileri için 100 milyon dolarlık fon ayırdı

Beta sürümünden geçtiğimiz günlerde çıkan ve 100 farklı ülkede kullanılmaya başlayan Shorts, TikTok’a rakip olarak görülen kısa süreli video mantığını benimsiyor. TikTok’un bu alandaki başarısı nedeni ile Shorts özelliğine ciddi miktarda yatırım yapan YouTube, içerik üreticileri ve onların kitlelerini kendine çekmek için 100 milyon dolarlık bir fon ayırdığını resmen açıkladı.

Yaklaşık 1.5 yıllık bir plan üzerinden hareket etmeyi planlayan şirket, fonun resmi olarak başlatıldığını ve içerik üreticilerinin Ağustos ayından itibaren ödemelerini almaya başlayacağını resmen duyurdu. YouTube’un ödeme politikası da aslında oldukça basit.

Shorts videolarının görüntülenmesine ve aldığı etkileşime bağlı olarak aylık 100 ila 10 bin dolar arasında ödeme yapmayı planlayan şirket, yüklenen videoların da özgün olmasını şart koşuyor. Üreticilerin TikTok, Snapchat veya Reels gibi diğer platformlardan herhangi bir videoyu Shorts’a yüklemesi durumunda da üreticinin ödeme alma yetkisi tamamen devre dışı bırakılacak.

Şirket, içerik üreticilerinin platforma kayıt olmak için gereken yaş sınırını da açıkladı. Buna göre, ABD’de 13 yaşını doldurmuş kişiler platforma kayıt yapabiliyorken, diğer ülkelerde yaşayan kişiler için de bu yaş sınırı 18 olarak belirlendi.