Evet başlıkta yazanlar doğru. Zaman makinesi hala çok ütopik bir kavram ve henüz ona dair herhangi bir gelişme yok. İnsanlık tarih boyunca her dönem zamanı ileri veya geri almayı arzulamıştır. Ancak bu konu hala daha mümkün değil. Peki 2000 yılında bir havayolu şirketi zaman yolculuğu yapmayı nasıl başardı? Milenyum yılında belki de ne özel yılbaşı gecesini nasıl 2 defa yaşamayı başardılar? İşte muhteşem zaman “uçuşu” hakkında detaylar…
Sesten hızlı Concorde ile yılbaşına 2 defa girmek mümkün!
Merak etmeyin haberimizde 2 ayrı gün hazırlanmış basit yılbaşı partilerinden bahsetmeyeceğim. Gerçekten zamanda geriye nasıl gidebileceğinizi anlatacağız. Birazdan anlatacağım özel uçuş milenyum yani 2000 yılına girerken yapıldı. Mürettabat ile birlikte bu özel uçuşa eşlik eden yolcular belki de tarihin ilk zaman yolcusu oldu ve 2 kez 2000 yılına girdiler.
Gelelim bu özel uçuşun nasıl gerçekleştiğine. Hikayenin başrolünde bir Concorde var. Sesten daha hızlı uçan ilk yolcu uçağı unvanına sahip olan Concorde ile bu özel uçuş yapıldı. Tarihler 31 Aralık 1999. Milenyuma sadece saatler var. Yer Paris Charles de Gaulle Havalimanı Concorde özel salonu. Air France tarafından gerçekleştirilen ve adı “2 kez milenyum” olan bu özel uçuş aslında yolcularına zamanı satın almayı vadediyordu.
Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller ve fiyatları! [Temmuz 2023]
Sizlerle Türkiye'de satılan tamamen elektrikli otomobil modelleri ve Temmuz 2023 fiyat listelerini paylaşıyoruz.Tüm yolcular Paris Charles de Gaulle Havalimanı Concorde özel salonunda toplandı. Air France tarafından bir kutlama havası verilen salonda Paris için yılbaşı kutlandı. Artık Paris’te tarihler 1 Ocak 2000’di. Yolcular hemen apronda hazır olarak bekleyen Concorde uçağına 00.15’de alındı. Uçak kalkışını yaptı ve sesten hızlı bir şekilde uçuşuna başladı. Atlantik üzerinde uçuşuna başlayan Concorde sesten hızlı oluşunu kullanarak zamanda 1 yıl geriye gitmeye başladı.
Burada tabiki de gerçek bir zaman yolculuğu yok belki ama dünya saatleri ile oynayarak zamanın nasıl geriye alınabileceğini görüyoruz. Atlantik üzerinden New York’a uçan Concorde, normal yolcu jetlerinin 8, 8.5 saatte tamamladıkları yolcuğu tam 3.5 saatte tamamladı. Concorde New York’a inişini gerçekleştirir ve özel yolcuları havalimanında ayrılan özel Concorde salonuna alınır.
Yolcular New York’a iniş yaptıklarında takvimler hala 31 Aralık 1999 tarihini gösteriyordu. New York ve Paris arasındaki 6 saatlik yerel saat farkının ve Concorde’un bu uçuşu 3.5 saatte tamamladığını düşündüğümüzde bu özel uçuşun yolcuları için hala daha 1 Ocak 2000 tarihine 2 saat vardı. Yani 2. yılbaşı kutlaması da New York havalimanında yapıldı.
Bu uçuşun bir sonrakisi ise asla olmadı. Concorde piyasadan çekildikten sonra bu uçuşu gerçekleştirebilecek başka bir yolcu jeti ise üretilmedi. Kim bilir 2000 yılında gerçekleşen bu özel uçuş belki önümüzdeki senelerde tekrar yapılır. Concorde gibi özel bir uçak üretilirse tabi.
Arif bak deminden şimdiye geldim😁
Bekleme süresini uzatirsak kat ettiğin zamanda uzuyor
ÖSMAÖDMWÖDMAMX
Adamlar zirvede bırakmış.. Olağanüstü bir detay ve yaratıcılık..
Bu şimdi zaman yolculugumu oluyor
Deminden şimdiye gelmişler 😁
Onzaman zaman yolculuğu saçma..
Türkiye’nin yapamdigini başka ülkeler yapınca mi seviniyoz sizin paylaştığıniz haberin
Daha basiti var. 180. Meridyen yani terih cizgisi denilen yerde iki ayri kent arasinda tam 23 saat 59 dakika vardir. Sadece bir basit ucakla bile yapilabilir ustelik.
Dasakmı geçiyonuz milletle. Komik olmayın.
Bende az önce yorum yaptım ama yorumum hala yok biraz fazla geri gitmişim herhalde. Bi yorum çıkmadan öteki yorumu yazıyorum.
Ne anlatıyon be abi gözünü seveyim
Kendini kandırmaktan başka birşey değil. Zamanımı çaldınız. Şimdi benim Zamanımı geri getirin bunu okumamış olayım
Pek inanmadım
Siktigimin insanlığı.
mucit bu mucit😂
2030 için var
Uzay ve zamanda ise geleceğe gitmiş oldular. Işık hızına duran cisme göre daha fazla yaklaştıklari için zamanda daha ileriye gittiler.
İlerki yıllarda bu mümkün olacak sadece dünyanın dönüş hızından daha yüksek bir hıza erişecek enerji üretcek motorlara ve bu hızın yarattığı sürtünmeye dayanacak gövde alaşım meteryali ne ihtiyaç var,
İleride gerçek olsaydı şimdiye kadar ilerden gelenler olurdu..
Vay
Osuruktan teyyare selam söyle o yare🌏🌎🌍
Osuruktan teyyare selam söyle o yare🌏🌎🌍
Telefonumun tarihini 2024’de ayarlayıp yorum yaptım. Şimdi kimse göremez ancak telefonunuzun tarihini 2024’de ayarlarsanız belki o yorumu görürsünüz. Sizde benim gibi oturduğunuz yerden zamanda yolculuk yapın.
Youtube da Kerem GÖK anlatmıştı bu konuyu
Bunla keşke bişey yedirip içirmeselerdi 🤣
İlgi çekici yani saatte 2000 km falan gidiyo.yüksek irtifa uçması gerekiyor.yoksa gök gürültüsü gibi hissettirir.bu uçak birilerinin işine gelmiyor.ve kazadan sonra uçuşlar iptal edildi.[hiç uçağa binmedim]
Yașlı Fransızlar șimdi bu sömürge paralarıyla yaptıkları bu ucușları özlem le yad ediyorlardır. Afrika akıllandıkca fransa fakirleșiyor. Sıra Ingilizlerde artık.
Hikayenin sonu eksik…
Aynısını Albert Einstein jet üzerine atom saati takarak yapıyor ama aradaki fark elinde kanıtı var
Hatırladığım kadarıyla yüzeydeki saat ile havadaki saat arasında toplam 2 dk fark vardı.
Haber başlığı “Kıyamet yarın kopacak !”
Haber: Meteorolojiden gelen bilgiler doğrultusunda yarın kar yağabilir.
güzel eleştiri olunca dayanamadım 🙂 Geri dönüş için teşekkür ederiz.
Zamanda yolculuğa ben tanık oldum. Nadir insanların deneyimleyeceği bir olay. Uluslararası tarih çizgisi. Gemi ile Pasifik okyanusundan o bölgeden geçerken 1 gün atlıyorsun. Yani çarşambadan cumaya direk atlamıştık. Bildiğim kadarı ile ya vanuatu yada yeni kaledonya bir adayı bu çizgi bölüyor. Yani eğer o adadaysanız bir adım attığınızda 1 gün ileri yada geri gidiyorsun.
Bu pek zaman yolculuğu sayılmaz. Ama şunu merak ediyorum. Yörüngeye firlatilacak bir uzay aracı ile çıkabileceğimiz en yüksek hız ne olurdu. Örneğin Breakthrough Starshot projesinde üretilecek nanorobotların birkaç gramlık kütleleri ışık hızının yaklaşık olarak %15’ine erişebileceği (Güneş yelkenlerinin yardımıyla) öngörülmektedir. Buna benzer bir proje ile yorungede çok hızlı dondurulup zamanda sapma meydana gelebilir mi
Zamanda yolculuğun mümkün olduğunu ve ileri bir zamandan gelip geçmişe giden bir çok fotoğraf bulundu madem zaman yolculuğu imkansız yada bulunmadı neden o zaman o resimlerde 1940 ve 1960’lı yıllarda adam elinde cep telefonuyla konuşuyorken çekilmiş bu nasıl mümkün oluyor o dönemlerde akıllı telefon nereden geldi kim izah edecek bu durumu
Anonim adlı adı kullanıcının dediği gibi bunu bir basit uçakla bile yapabiliriz bu yüzden buna zaman yolculuğu diyemeyiz
Saçma
Zamanda yolculuk kesinlikle imkansızdır
Evet sonraki Bi uçuşta havada alev almış tüm yolcular yanmıştı bu yolcuların hepsi üst düzey göreli zengin para babaları idi yanınca concordenin fişini çektiler
Bizde bu haberi güzel bir şey sandık anlatılan haberi ebemde yapar
Harika
Buna zaman yolculuğu diyorlarsa. Hiç bu zahmete girmeden aralarında 4km mesafe olan Büyük diomede ve küçük Diomede adalarının arasında ki zaman farkı 23 saat. Gidin zaman yolculuğu yapın 😉
Ya ne komiksiniz elbet saat farkı var 😂
Ben de izafiyet teorisiyle alakalı bir şeyler var zannettim 🙂
Yalnız bu zaman yolculuğu olmuyor kanka