Bu teknolojinin temelinde, 2007 nobel ödülü kazanan fizikçi Fransız Albert Fert ve Alman Peter Gruenberg’in araştırmaları bulunuyor. Yapılan çalışmaya göre elektronik alanda dönüş yaratılması ile oluşan dev mıknatıssal bölüm direnç değişimi etkisi ile depolama hızı arttırılabiliyor. Bu yeni teknoloji 20. Yüzyıl için bir devrim.
Fransa Strasbourg, Kimya ve Fizik Malzeme Enstitüsünün Bilim adamlarının açıklamasına göre ultra yüksek lazer artılarıyla elektron dönüşünü değiştirebiliyor ve bu sayede bilgi depolama ve erişim hızı büyük ölçüde artıyor.
Bu teknolojiyi geliştiren Fransız bilim adamlarından Jean Yves Bigot, “Biz yaklaşımı fotonik spin olarak adlandırıyoruz” dedi. Ayrıca Bigot “IBM, Hitachi ve diğer firmaların konuyla çok ilgilendiklerini” belirtti.
Şimdilik bu teknolojinin günlük kullandığımız cihazlar içinde kullanılması oldukça güç. Çünkü ortaya çıkan ürünlerin bilgisayarların ve cihazların içine girebilmesi için oldukça küçültülmesi gerekiyor. Sabit disk hızlı yazıp okuyabilir ama aynı zamanda da belli bir ergonomiye sahip olması gerekiyor. Bilim adamlarını bu teknolojinin geliştirilmesinde ki ilk görevleri cihazları normal hayatta kullanılabilir boyuta getirmek.
:: Teknoloji nereye gidiyor? Forum da tartışalım.
E kardesim sizde küçük yapın şu mereti kamyonda mi kullanıceniz ?
ev kullanıcıları için kasa boyutları büyütülsün
böylece cpu gpu ram anakart harddisk gibi oem bileşenkerin fiyatları boyutları arttıkları için düşecektır biraz daha büyük kasa kimseye sorun yaratmaz