Akıllı telefonların hayatımıza sağladığı faydalara şüphe yok. Ancak diğer her şeyde olduğu gibi fazla akıllı telefon kullanımının da birçok zararı olabiliyor. Bu zararlar hem fiziksel hem de psikolojik olarak değişkenlik gösteriyor.
Daha önce ayaktayken aşağıya doğru akıllı telefonumuza baktığımızda bunun ciddi bir duruş bozukluğu oluşturduğunu ve ileride bu durumun önemli sonuçlar doğurabileceğini öğrenmiştik. Şimdi de fazla akıllı telefon kullanımının çocuklarda şaşılığa sebep olabileceği ortaya çıktı.
Akıllı telefon kullanım süresine dikkat
Güney Kore‘de yer alan Chonnam Ulusal Üniversitesi Hastanesi‘nin yayınladığı araştırma sonucuna göre çocuklarda gereğinden fazla akıllı telefon kullanımı şaşılığa sebep oluyor. 7-16 yaş aralığındaki çocuklara yönelik yapılan araştırmada, günlük 4-8 saat arasında akıllı telefon kullanan çocuklarda ‘içe şaşılık’ durumunun oluşabildiği gözlendi.
Çocukların Teknoloji Bağımlılığı Sokaktayız #20
Araştırmada sözü edilen ‘içe şaşılık‘ durumu, hastanın eninde sonunda şaşı olmasına sebep oluyor.
Akıllı telefonların fazla kullanılmasıyla oluşan böylesi fiziksel zararların yanı sıra çocukların daha zor sosyalleşmesi gibi farklı sorunlar da görülebiliyor. O nedenle ebeveynlerin mutlaka çocukların akıllı telefon ve tablet gibi teknolojik ürünleri kullanmasına sınırlandırma getirmesi gerekiyor.
:: Çocukların akıllı telefon kullanımı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
akıllı telefon değil de sanal gerçeklik gözlükleri beni şaşı yapacakmış gibi hissettiriyor
Yani insanların ölümüne sebep Oluyorsa çok olağan bişey bence
Güney Kore olmasın o 🙂
Kuzey Kore'de halktan sadece 3 kişide akıllı telefon var. Onların da interneti yok. Bir de araştırma yapmışlar. Kuzey Kore'de, araştırma evet anlıyorum araştırma :))
Bende yakını görememe sorununa sebep oldu nasıl anladın derseniz bir kaç ay kullanımı azalttınca kendiliğinden düzeldi.
Sanal gerçeklikte o risk daha yüksek
24 saat içinde ara sıra bakarım 2-3 saat ortalama kullanmam…
En 30 cm öte tutmak gerek. Doktorum uyardı