“Smart” kelimesi, hayatımıza ilk olarak 1991 yılında Smart Technologies tarafından piyasaya sürülen akıllı tahtalar ile girdi.
Çok basit bir yapıya sahip olan bu sisteme 1997 yılında projeksiyon, 2001 yılında işletim sistemi, 2003 yılında ise bugün kullandığımız birçok özellik eklendi ve günümüzde hala geliştirilmeye devam ediyor.
Akıllı teknolojisi tabii ki sadece bu tahta sınırlı kalmadı. Takvimler 23 Kasım 1992’yi gösterdiği sırada, Las Vegas’taki COMDEX fuarında IBM ve BellSouth şirketlerinin ortaklaşa geliştirdiği dünyanın ilk akıllı telefonu olan IBM Simon tanıtıldı.
Normal bir cep telefonu ile PDA birleşimi olan bu akıllı cihaz, 1994 yılında Amerika’nın 15 eyaletinde 1099 Dolar’dan piyasaya sunulmuş ve 1995 yılına kadar 50.000 adet satarak raflara veda etmiştir.
2007 yılına kadar Nokia, Palm, Blackberry gibi markalar çeşitli akıllı telefonlar çıkarsa da Apple, 29 Haziran 2007 tarihinde tanıttığı iPhone ile teknoloji dünyasında yeni bir kapı açtı ve telefonlarla beraber etrafımızdaki birçok şey akıllanmaya başladı.
Evlerin, ofislerin, araçların, saatlerin akıllanmaya başlaması üzerine biz de sokağa çıkarak “ilerleyen yıllarda nelerin akıllanmasını bekliyorsunuz?” diye sorduk. İşte cevaplar!
#video_11342#
İnsalar.
akıllanmyan birtek bizim gibi keriz tüketiciler kaldı birde biz akıllansak kazık yemekten kurtulurduk belki.
Akillanmayan tek sey insanlardir bunun aciklamasi olamaz ! !
İnsanlik.
Akıllanmayan koyunlar kaldı
siz.
İnsanlar yeterince akıll olmasa bu teknolojileri göremezdik herkes kendi adına konuşsun
Akıllı takılar flan cıkıyodu gecen
apple ın ilk çıkışı herşeyi değiştirmiş gibi gösteriliyor nerden bu apple sevdası anlamıyorum. 2007 de bb vardı ama esas olarak 2010 ve 2011 de blackberry altın çağını yaşamaktaydı. şuanki apple ın oldugundan daha büyük bir etkiye sahipti. iphone 4 çıkana kadar çokda esamesi okunmamaktaydı. apple akıllıca iş yaptıgı için değil bb gerizekalıca iş yaptıgı için şuanki durum ortaya çıkmıştır . en azından olmuş şeyleri farklı yansıtmayın . 2012 de bb10 çıkmış olsaydı 1. olucak adamlar salaklıkları yüzünden şuan uygulama dilenir hale düştüler .