OnePlus tarafından tanıtılan ve model adı sıklıkla HTC’nin One M8 modeliyle karıştırılan OnePlus One, 5,5 inç ekrana sahip olmasının yanı sıra Android‘in “ekstra açık” kaynaklı CyanogenMod 11S işletim sistemini kullanmasıyla da dikkat çekiyor.
Geçtiğimiz günlerde satışa sunulan Full HD çözünürlüklü, 13 MP arka kameralı, Qualcomm Snapdragon 801 işlemciyle çalışan cihazın montaj işlemi iFixit tarafından tersine doğru gerçekleştirildi. 3 GB RAM ve 64 GB depolama alanıyla donanım canavarı sayılan OnePlus One’ın tamire uygunluk konusunda aldığı puan hayal kırıklığı oldu.
OnePlus One akıllı telefonun adım adım demonte edilişini ve bu noktalarda ekibin karşılaştığı zorlukların kısa özetini önümüzdeki sayfalarda bulabilirsiniz. Cihazın tamire uygunluk notu da bu sayfalarda.
{pagebreak::::2}
OnePlus One, adeta bir Diyarbakır karpuzu gibi ortadan ikiye tek bir hamleyle bölünebiliyor.
{pagebreak::::3}
Pili bu şekilde kaldırmak mümkün, ancak alttaki minik bağlantı tamir ekibini hayli yormuş. Bu da tamir notuna olumsuz etki etmiş.
{pagebreak::::4}
Anakartı çıkarmadan önce, bu bağlantı bileşenlerini aradan kaldırmak gerekiyor. iFixit bu noktada ekstra özenli davranmak gerektiğini belirtiyor.
{pagebreak::::5}
OnePlus One, tıpkı pek çok akıllı telefon gibi pek çok parçasını anakartında barındırıyor.
{pagebreak::::6}
USB yuvasının kolayca çıkarılabiliyor olması incelemede övgü alıyor ve OnePlus’ın genel tamire uygunluk puanını yükseltiyor.
{pagebreak::::7}
OnePlus One, tamir edilebilirlik skoru olarak 10 üzerinden sadece 5 ile yetinmek zorunda kaldı. Bu düşük notta bağlantı kablosunun plastik panel ve birkaç vida altına sıkıştırılmış olması ve LCD ile sayısallaştırıcının kaynak ile birleştirilmiş olması önemli rol oynuyor.
{pagebreak::::8}
LCD ile sayısallaştırıcının birbirine kaynatılmış olması elbette sadece cihazın içini açmayı düşünenler ve tamir edenler için sorun oluşturacaktır. Bakalım bu donanım ile OnePlus One nasıl bir başarı sergileyecek.
:: OnePlus One’ın donanımını nasıl buldunuz?
Umuyoruz Türkiyede satışa sunulur…
ekranında sıkıntı var diyince ben de bir şey zannettim. sanki son kullanıcı içini açıp kurcalayacak.
şansıma benimde g2 nin ekranında piksel sorunu çıktı, servisine gönderecez bakalım :S
ya bize ne tamiri zorsa telefon sonucunda ucuz mu? bu önemli
s4 dede ayni sekilde degilmi.
Servisin problemi. Buna da mı kafa yoralım.
Türkiye gelse alınır
“adeta bir diyarbakir karpuzu” lafi iyiydi. Ayrica ekran sikintisi da yere dusurmeyenler icin bir sorun teskil etmeyecektir diye dusunuyorum, kirmayin arkadasim. 🙂
Bozulunca tamir ettirmesi pahali olacak adam onu anlatmaya calisiyor..illede almak isteyenler one plus one kendi web sitesinden siparis ederek alabilirler. Turkiyeye kolay kolay gelmez..
kardeşim çok güzel bir konu benim telefonumun marka ve modeli sony xperia z1 telefon rootlu benim amacım cyanogenmod yüklemek ama bir türlü yükleyemedim denemediğim yol kalmamış vallah yardımcı olursanız çok sevinirim nasıl yüklerim diye şimdiden tşkler…
Arkadaşlar burada ki amaç elektronik cihazların servisteki tamir aşaması ve siz bir cihaz aldığınızda servisteki bekleme süresinin bir nevi tahmini tamir süresi…
Yorumlara bakıyorum da bu kadar saçma bir inceleme ve saçma yorum kastı olmadığı sürece yapılmaz! 13 Aydır Onplus One kullanıyorum ve bu zamana kadar en az 20 akıllı teefon ekran değişimi yaptım ve en kolay parça değişimi yapılan cihaz oneplus one!!! Bu işleriden anlayan kişilerin içini açınca hayran olabileceği bir işçiliğe sahip . Neymiş lcd ve dokunmatik tek parçaymış ! aliexpress te orjinal ekran ve lcd fiyatı 90 tl olan başka bir telefon bulun da sonra 10 üzerinden 5 verin! 1000-2000 liralık telefona 350-450 tl ekran parası vermek isteyenler Samsung ve Elma kullanmaya devam edin !!!!