New York Genom Merkezi ve IBM’in Watson ekibi, daha iyi bir kanser tedavisi için onkologlara yol gösterecek bir bilişsel hesaplama prototipini test edecekler. Bu iş birliği, IBM’in bilişsel hesaplamayı yayma çalışmalarından yalnızca biri.
Kanser araştırmaları konusunda birlikte çalışacak olan bu iki ekip, çok tehlikeli bir beyin tümörü türüne çare bulmak için ortak araştırmalar gerçekleştirecekler. Watson, araştırmalardan ve kayıtlardan yararlanarak elde ettiği bilgileri gen sekanslama (dizileme) verileriyle karşılştıracak.
Böylece DNA bazlı çözümler araştırılacak, gen sekanslamadaki ve medikal verilerdeki şablonlar belirlenecek. Watson’ın algoritmaları, New York Genom Merkezi’nin verilerine göre şekillenecek. Watson’ın yazılım ve analiz araçları, son 10 yıldır IBM’in Bilgisayarlı Biyoloji Merkezi’nde geliştiriliyordu.
New York Genom Merkezi, deneysel tasarımlarda, gen sekanslamada, biyoenformatikte ve veri depolama yapılarında uzmanlaşmış durumda. Bu uzmanlık, IBM’in yapay zekasıyla birleşince ortaya güzel işler çıkacak.
:: Sizce yapay zeka kansere çare olacak mı?
benim zaten uzun zamandır dile getirdiğim bir olay var
Eğer Allah izin verirse nano robotlar ile vücuttaki sağlam olmayan hücreler yok edilecek ve büyük ihtimalle hastalıkların pek çoğunun sonu gelecek
İnşallah hastalarımıza’da işe yarar.
(Çare arayacak) eşit değildir ( yenecek)
Başlıklar içeriği tam yansıtmıyor.
Yine mühendisler yapip doktorlar sahiplenir
sen ne diyon kazalarda ölme hariç (şimdilik) ölüme çare bulunacak.
Yok artık ölüme çare buluncakmış neremle gülecemi bilemedim yav sana
Anlamıyorum eğer cidden bir zeka yaptılarsa algoritmaların olmaması gerekiyor. Biz bir su dökülürken hemen ıslanacağını düşünürken yapay zeka bir daha algoritmayla hesap yapıyor. Ne kadar tam bir zeka olabilir?