Günümüzde birçok internet kullanıcısı en azından bir tane Google hesabına sahip. Özellikle Android kullanıcıları aktif olarak bir Google hesabı kullanmak zorundalar. Google ekosistemine ne kadar entegre olduğunuza bağlı olarak, bir hesabın yasaklanmasının etkileri çok büyük olabilir. Google hizmet şartlarına göre eğer firma, uygun olmayan davranışlar tespit ederse Google hesabınız yasaklayabilir. Böylece hiçbir hizmete erişemezsiniz. Peki, Google hesabı yasaklanırsa ne olur, yasaklanan Google hesabı için yapılması gerekenler neler?
Google hesabı yasaklanırsa ne olur?
Olası bir Google hesabınızın yasaklanması durumunda Gmail, Drive ve Fotoğraflar gibi birçok uygulamadaki içeriğe erişiminizi kaybedersiniz. YouTube oynatma listeleriniz ve Play Store üzerinden aldığınızın tüm uygulamalar silinir ve yeniden satın almak zorunda kalırsınız. Google hesaplarının yasaklanması sürekli olan bir şey değil fakat bazı durumlarda basit nedenlerden dolayı da yasak gelebiliyor.
Örneğin geçen günlerde bir YouTube kanalı, izleyicileri emoji atmaya teşvik eden bir video yayınlamıştı. Birçok kullanıcı da videoya emoji ile yorum yapmıştı. Google ilginç bir şekilde bunu bir spam saldırısı olarak düşündü ve kullanıcıların Google hesapları yasaklandı. Google’ın hesapları aktif hale getirmesi günler aldı.
En kötü senaryo ise Android kullanıcıları için gerçekleşiyor. Google hesabınız yasaklanırsa verilerinizi senkronize edemez ve uygulama indiremezsiniz. Telefonunuz, Google servisleri ile bağlantı kuramayacağı için de tam olarak kullanılamaz hale gelir.
Yasaklanan Google hesabı için yapılması gerekenler
Eğer hesabınız yasaklanırsa hizmetlere erişemeyeceğiniz gibi içerisindeki verileriniz de elinizden gitmiş olacak. Google hesabınız yasaklanırsa tabii ki bazı itiraz yollarınız bulunuyor. Bunlardan birisi hesabınıza giriş yaptığınız zaman otomatik itiraz sürecidir. Bu itirazın kabul olmaması durumunda buradan itiraz formu doldurmanız gerekli.
Verilerinizi düzenli olarak yedeklemeniz kritik öneme sahip. Haftada bir verilerinizin harici bir disk yoluyla yedeklenmesi herhangi bir yasak durumunda işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.
Siz hangi Google servislerini kullanıyorsunuz?
çözüm sunacaksınız diye okudum ama boş bir yazı.
Hayatım Google hesabına bağlı resmen tüm oyun platformlarından tut Spotify vb. Zibilyon tane hesabım Google’ye bağlı şayet böyle birşey olsaydı Apple’dan başka cihaz kullanmazdım.
geçen sen bir hesabımı başka bir arkadaşa devrettim. içerisinde oyun hesabı bulunuyordu. ve çok değerliydi . karşı taraf hesaba giriş yapıp şifreyi değiştirmeye çalışınca , google direkt olarak hesabı askıya aldı. ve bazı sorular yöneltti. en önemlisi hesabın açıldığı tarih ile ilgili soruydu. Hesap açıldığında gelen ilk maili sildiğim için hesabı geri alamadık . bütün bilgileri bilseniz bile , hesabın açılış tarihini bilmenizi şart koşuyor. anlayacağınız hesabınızın açılış tarihini asla kaybetmeyin ve muhakkak bir kenara kaydedin. yoksa bir aksi durumda o hesabın fatiha’sını okuyun 🙂 ( benim gibi )
Harbiden çok kötü bir durum Allah kimsenin başına getirmesin
Olumsuz yönde etkileyen faktörler olarak hesap ekstresine için kullanılan en uygun fiyat
Youtube benim @gmail hesabımı yasakladı
bu yazıyı okumadan önce rahattım, okuduktan sonra ise yetkili yerlere ulaşıp hesabımı güvenceye aldım yinede dediğiniz gibi bilgilerimi yedekleceğim. @gmail kullandığım uygulamalar – Discord , Spotify , youtube , Google. Ve daha fazla uyg.
Ben şimdi şifresini unuttuğum hesabıma erişemiyorum ki bundan sonra 3 hesap açmışım 😀