Twitter, her geçen gün daha da büyüyor. Bu büyüme doğal olarak Twitter reklamcılığına olan ilgiyi de arttırıyor. Fakat bu sıralar herkesin aklında ortak bir soru var, “ne tweet’lemeliyim?” Maalesef bu sorunun net bir yanıtı yok.
Reklamcılığın doğası gereği her yeni soru yeni bir cevap gerektiriyor. Yine de bugüne kadar yapılan kampanyaların verileri bazı ipuçları sunuyor. İşte 20.000 Sponsorlu tweet arasında gerçekleşen çalışmanın sonuçları:
1. Aplikasyonlarınızın indirilmesini isteyin
Rica etmek, teşekkür etmek, basitçe istemek günlük hayatta karşımızdakini rahatsız etmeyen en basit davranış şekilleri. Aslında bu durum çevrimiçi (online) ortamlarda da pek farklı değil.
Bahsi geçen araştırmaya göre kullanıcılardan aplikasyonlarını indirmesini talep eden Sponsorlu tweet’ler, diğer Sponsorlu tweet’lere göre tweet akışında (timeline) %13, arama sonuçlarında ise %11 daha fazla tıklama kazandılar.
{pagebreak::2}
2. Kullanıcılardan ‘retweet’ talep edin
Retweet edilmek, takipçilerinizin size olan yakınlığına ve markanıza olan bağlılıklarına bir işarettir. Tüm ilişkilerde olduğu gibi bazı zamanlar karşı taraftan istekte bulunmak oldukça anlaşılır bir durumdur.
Bu sebeple Sponsorlu tweet’lerinizde retweet talep etmekten kaçınmayın. Sponsorlu Tweet metninde retweet arzusunu direk olarak dile getiren metinler, tweet akışında %311, arama sonuçlarında ise %317 daha fazla retweet elde ettiler.
{pagebreak::3}
3. Hesabınızı takip etmelerini isteyin
Twitter’da takip edilmek, yeni takipçiler elde etmek tüm markaların öncül hedeflerinden. Amaç bu kadar açıkken Sponsorlu tweet metni hazırlarken buna yer vermemek olmaz.
Sponsorlu tweet’lerinde bu durumu dile getiren markalar tweet akışında %258, arama sonuçlarında ise %86 daha fazla geri dönüş aldılar. Hal böyle olunca bize direk ve sade seslenişlerden kaçınmayın demek kalıyor.
{pagebreak::4}
4. Kampanyanıza cevap verilmesini isteyin
Sorular, öneriler – cevaplar almak için vardırlar. Bu durum Sponsorlu tweet, kampanyalarında da bir kez daha onandı. Kullanıcılardan cevap (reply) talep eden markalar diğer kampanyalara göre büyük bir avantaj sağladılar. Bu avantajın rakamsal karşılığı tweet akışında %334, arama sonuçlarında ise %307 oldu.
Bu metotların geri dönüşler sağladığı aşikar; fakat başka dikkat edilmesi gereken durumlar da söz konusu. Örneğin Sponsorlu Tweet’lere bir teşvik (indirim kuponu, hediye, bilet) ekleyen kampanyalar her zaman daha büyük geri dönüşler elde ediyorlar.
Bunlar dışında kendi kampanyalarınıza dair analizler yaparak, yorumlamalar gerçekleştirerek siz de hesaplarınız özelinde ipuçlarına ulaşabilirsiniz.
:: Twitter ile ilgili bu ipuçları yardımcı oldu mu?
bu soruyu nasıl bızım ınsanımıza sorarsın cok ıı kullanıoruz bız hata yapmısınız …. 🙂
takipçi alın en rahatı
Ulan ne gereksiz baslik
Twitter den nasıl provaka yapıldığını gördük saf temiz vatandaşlarımızda bunu malesef yedi
he he bi de dşs gucler de de tam olsun.
kör olmussunuz tayyibe tapiyosunuz.
Başlıkla içerik ne alaka onu çözemedim. Bu yazdıklarınızla bizim yani son kullanıcının etkin kullanımı ile ne alakası var söyler misiniz. Bu gibi saçma yazılar yüzünden siteden iyice soğudum.
inadına OTPOR, inadına #direngezi.
çok takip edilmek istiyorsan twitter hesap siminde kabak gibi erkek ismi yazmıyorsa profil resmi olarak seksi bir hatun resmi koy, yurdum insanının abazalığı ile kısa zamanda yüzlere hitap etmeye başlarsın.
şu gezide direnenlere hayret ediyorum.arkadaş neyin kafasını yaşıyorsunuz bu neyin hainliği kime çalıştığınız aşikar.
naber
vay