Biliyorsunuz bir süre önce RTÜK, Türkiye’de temsilciliği bulunmayan kuruluşlara süre tanımıştı. Bunlar arasında yer alan popüler müzik ve podcast dinleme platformu olan İsveç merkezli Spotify’ın Stockholm’de yer alan birimiyle temas sağlandı. RTÜK yetkililerine geri dönüş sağlayan Spotify, olumlu geri dönüş yaptı.
RTÜK’ten Spotify’a erişim engeli uyarısı! İşte süre
İnternet radyo ve televizyonlarının da RTÜK denetimine girmişti. İlk somut yaptırımlar geliyor. RTÜK'ten Spotify'a erişim engeli uyarısı:Türkiye’den gitmiyor: Spotify Türkiye’de temsilcilik açıyor!
Türkiye’den gidiyor mu, haberleriyle dikkat çeken Spotify, RTÜK’ün verdiği 72 saat sonrası olumlu geri dönüş yaptı. Bu kapsamda değerlendirildiğinde Spotify Türkiye’de temsilcilik açıyor. Sabah’tan Burak Çelik’in haberine göre, temsilcilik açılacak bilgisi 72 saat dolmadan geldi.
Biliyorsunuz RTÜK, İnternet ortamında yayın lisansı almayan kuruluşlar için süre tanımıştı. Netflix ve Amazon Prime Video gibi şirketlerle anlaşma sağlayan RTÜK, Spotify tarafından geri dönüş alamamıştı. Yayınlarına devam etmek için lisansını almaya karar veren sevilen hizmet, Türkiye’de temsilcilik açacak.
Yani söylendiği gibi Spotify Türkiye’den çekilmiyor, aksine pazarda kalmak için temsilcilik açmayı kabul ediyor.
Neler olmuştu? RTÜK yaptığı resmî bir açıklama ile lisans başvurusu yapmayan platformlar için uyarı yayımlamıştı. Bu uyarıda, “Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin ‘İnternet ortamından yayın lisansı almadan yapılan yayın hizmetleri’ başlıklı 10 uncu maddesi kapsamında uyarı yayımlanmış 72 saat süre tanınmıştı.
Tiktok erişim engeli gelsin
Zaten mantıklı olanı da bu. Avrupa ülkelerinde vs de hep temsilcilikleri var. Şimdi bazı arkadaşlarımız gelip buraya vay efendim özgürlük sınırlaması falan diyecek ama bu durum dünyanın gelişmiş ülkelerinde böyle
Doyumsuz lar
Ya Devlet Başa
Ya Kuzgun Leşe
Hah şöyle laf dinleyin bakalım.
işte böyle adam olacaklar
demekki isteyince oluyormuş
hadi başlayın Türkiye iran oluyor demeye. adet yerini bulsun
yok yola geldi falan. adam senin paranı alıyor, ülkesine götürüyor, neden buradan ayrılsın. Heyacan yaptı, reklam yaptı. Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Diğer şirketler yapmış başvuru, bu da yapacaktı, adamlar gündem yaptılar. Şu siyasi salyalarınızı teknoloji sitelerine akıtmayın
Arkadaşlar mecburlar temsilcilik açmaya. Sizin premium olarak ödediğiniz para direk o insanlara gidiyor. Devlette bu paranın hesabını sormakla mükellef. Devletede sizden aldığı paranın vergisini vermek zorunda. Bunlar istiyorlar ki Türk halkından paraları alalım devletlerinede vergi vermeyelim. O iş öyle olmaz görüldüğü üzere. Sen bu insanların paralarını alıyorsan, O vatandaşın devletinede her yıl lisans hakkını yani kira bedelinide ödemek zorundasın. İranla vs alakası yok bunun. Pazaryerine tezgah kuran adam belediyeye nasıl bedel veriyorsa her ülkede de her ürünün lisansını almak vergisini ödemek zorundasın.
Merak etme vergi verecek pardon sen vereceksin o yine aynı parayı alıp götürecek sen ise 1 yerine 2 vereceksin o verdiğine ilave 1 vergi olarak ödenecek kaybeden kim?
Vergi oduyor zaten, bu lisans ucreti
böyle bir şey yok hocam ? fiyatlandırmaya bakarsan kdvnin dahil olduğunu görürsün
Türkiyeden ödeme alan tüm kuruluşlar kdv ödüyor devlet sadece paranın Türkiye sınırları içerisinde kalmasını istiyor
Bu çok doğal ve olması gereken bir durum.
Spotify’ın ücretlendirmede bir değişiklik olacak mı peki?
Akıllı insanlar Spotify’ın vergi vermediğini düşünüyor hala düşüncesiz arkadaşlar araştırmayı sevmeyen okumayan, okumayı istemeyen arkadaşlar. Mesele vergi değil mesele her şeyi yönetebilmek padişahlık düşüyor artık. Koltuk çok pis yerlerinden kalkamıyorlar.
Şu yorumlara bak, adamlar ülkeye özel neredeyse bedava hizmet veriyor, aylık $1-$2 arası fiyatla reklamsız ve kaliteli müzik dinleyebiliyorsunuz. Görürdüm sizi normal fiyat politikalarını uygulayıp aylık $5-$10 arası hizmet verseler, utanın.
RTÜK’ü bu konuda da eleştirmezsin ama ya. Yazıda yazılanı anlayın sonra gelip buraya yazın bari. Ne diyo: “Televizyon, radyo ve isteğe bağlı yayınların internet ortamından sunumu. ” Sen lisans almadan daha pazar tezgahı kuramıyosun milyon dolarlık şirketler söz konusu burada tabii ki lisansını alıcak şu an kadsr lisanssız bir şekilde bir nevi “kaçak” hizmet veriyolardı.
Lisans almak sirket kurmak ıcın ısletmenlık belgesidir, eger lisansını aldın sırektını kurdun Baska ulkeler dede malını satmak istiyorsan kar’ını arttırmak istiyorsan o ulkeye vergı odeyeceksınız.