Günümüzde neredeyse herşeyin kablosuz versiyonu çıkıyor fakat hala telefonları ya da mobil cihazları kablolarla şarj ediyoruz. Intel de bu kanayan yaraya bir çare buldu diyebiliriz.
Firmanın mobil pazardaki iddialı çözümlerinden Ultrabook modelleri için geliştirilen yeni kablosuz şarj teknolojisi sayesinde, Ultrabook üzerinden akıllı telefonunuzu ya da tabletinizi şarj edebiliyorsunuz.
#video_1607#
Teknoloji videoda gördüğünüz gibi oldukça basit. Kısaca bir verici bir de alıcı mantığı ile çalışıyor. Ultrabook‘un yanına yerleştirdiğimiz verici, DC akım yollamaya başlıyor ve akıllı telefonun yanındaki alıcı ise DC akım dalgalarını alıp, telefonu şarj ediyor.
Yukarıdaki videoya göre iki cihazın epey yakın tutulması gerekiyor. Maksimum uzaklık konusunda bir bilgi henüz yok.
:: Kablosuz şarj gerekli bir özellik mi?
sağlam teknoloji
çok büyük teknoloj, gerçekten…
çok saçma bi teknoloji oraya yapıştırdıktan sonra ne kıymeti kalıyor kabloyu takar rahat rahat şarj ederdim. Hala bi tesla olamamışlar.
iyi hoşta akıllı telefonların batarya kullanımını bir haftaya uzatan bir teknoloji bulsalar daha çok ilgimi çekerdi.
Harika bişe bu yaygınlaşırsa hayatı kolaylaştıracagı kesin
şimdilik komedi gibi, bilgiisayarla telefon yapışık kalması gerekiyor, bakalım ilerde neler yapacaklar
o raddede bir çekim alanı çok düşük ama bunun bir ilk adım olduğunu düşünüyorum. normal notebook/netbook pc’lerde bu teknolojiye çok ihtiyaç var. eklenti gibi bir şey yapabilirler mi acaba?
kızıl ötesi gibi olmuş güzel degil bu…
Bu kablosuz değil ki adam bildiğin yapıştırıyor belki pratiklik açısından iyi olabilir ama bunu kolay bir şekilde siz de yapabilirsiniz, birer tane – uç yerleştirin bilgisayara (adaptör dahilinde) telefonun şarj giriş yerine bağlı bir iletken ince metal – uç yerleştirin sonra laptobun (veya başka bir yere yerleştirebilirsiniz) sonra değdirin – kutupları şarj etsin olay bu kadar basit. Bu teknoloji en az 20 cm den fazla uzaklık olmazsa işe yaramaz daha kanımca…
samsung S3 te böyle bir özellik yok muydu?? yani kablosuz sarj olma özelliği
ağzı olan konuşuyor arkadaş çok biliyorsan 2km öteden şarj ette görelim.Kablo derdinden kurtarıyor öncelikle şimdi 1cm yaklaştırıyorsun ilerde 1m yapacak adamlar belkide.
bir zaman sonra mesafeyi 1 metreye çıkarırlar, sonra 5 sonra 10… bluetooth ile birleştirirler, bulunduğun mekanda bluetooth ile şarj unitesi bulur, entegre kredi kartı ile öder ve şarj edersiniz. batarya ömrü kadar saniyelik komutlar ile şarjınız hiç bitmez. aynı sistemi bilgisayarına uygula arabana uygula… işte gelecek…
Ultrabook neyle şarj oluyor? 🙂
s3 de de var aynı özellik
abi elektriği kablosuz bir şekilde ulaştırmak çok zor
nikola teslayı hala yakalayamadık sene oldu 2012 adam 2km öteden 40 ampülü yakmış be
gerçekten büyük adammış
adamı kanser eder 🙂
İlk Kablosuz Elektrik Keşfeden Nikola Tesla ‘ dır .
Grambell Zamanında Çok Büyük Oyunlar Onamıştır.
Nikola Tesla’ya.
Zamanında Nikola Tesla’nın bütçesi kesilmeseydi şu anda kablosuz elektrik kullanıyoduk.(Patenti Vardır.)(Çok Uzak Mesafelerden Kablosuz Elektrik Taşımıştır.(Prestij Filminde Buna Vurgu Yapılmaktadır.))
Kablosuz Elektrik Olsaydı Batarya Kullanım Süresi Diye Birşey Olmayacaktı Zaten.
Aslında kablosuz olarak gönderilen sinyal yüksek frekanslı AC sinyaldir. Telefonun arkasına takılan aparat sayesinde havadan alınan AC sinyal DC ye çevrilir. Fakat bilinmesi gereken bu 50 yıllık bir toknoloji, yeni sayılmaz. Nicola Tesla’nın dünyayı değiştiren yüzlerce icadından biri.
samsung galaxy s3 de halihazırda bulunan bir teknoloji ama kullanmak için bir cihazı var. onun üzerine koyuyursuznuz. e ne anlamı kaldıki dock al tak şarj olsun aynı şey
Katılıyorum. Nicola TESLA’nın icadını biraz daha geliştirmişler okadar. Eğer Nicola TESLA’ya yeterli ödenek sağlansaydı şuan elektriği hem ücrets,z hemde kablosuz kullanabilirdik.
daha öncede yazmıştım, bence kablosuz elektrik iletimini Tesla’dan sonra geliştirdiler ve şu anda kullanılabilir durumda ama ekonomik çıkarlarına ters olduğu için piyasaya sürmüyorlar, en basit örnek olarak bu teknoloji çıkarsa, kablo fabrikalarının yarısından fazlası kapanır,
Tesla zaten bırak oda içinde iletmeyi, şehir içinde kablosuz olarak iletmişti, adamın bir sonraki hedefi kıtalar arası iletim di ama destek verilmedi, yani bunların hepsinin projeleri ve açıklamaları Tesla’nın notlarında vardı ve Tesla öldüğünde bu notlara el koyuldu, birdaha da açıklanmadı.
Şimdi ellerinde Tesla’nın notları bile varken bu teknolojiyi bir adım bile geliştiremediler mi? bence geliştirdiler.
Biz Allah bilir hangi yılın batarya ve şarj teknolojisini kullanıyoruz. Tesla öldükten sonra onun yapacakları ve yaptıkları kim bilir kaç kere geliştirilmiştir.
Hangi yılın bataryası dediğim de son kullanıcıya ulaştırılmayan, var olduğunu çoğu kişinin düşündüğü, şeyler.
Bataryanın amperi arttıkça genelde boyutu da artıyor, bu kesin şimdiki teknolojinin sonucu değil.
işte beklediğim buydu şunu bir 15 20 metre yapsalar tamam artık telefonun batarya simgesini kaldırın gerek kalmaz
hayal bir pazarlama stratejisi olarak parça parça sunuluyor ileride görürüz