Rusya, kendi uzay istasyonuna gitmek için Uluslararası Uzay İstasyonu‘ndan (ISS) ayrılmayı düşünüyor. Roscosmos, 2025 yılına kadar istasyonu terk edebilir. Uzay İstasyonu (ISS) yirmi yılı aşkın süredir dünyanın dört bir yanından astronotlar için ortak araştırma gemisi olarak hizmet veriyor. Ayrıca kalıcı olarak insanlı uzay aracı üzerinde yapılan bilim deneyleri, gelecekteki keşiflerin ayrılmaz bir parçası olarak görülüyor.

İstasyonun dünyadaki atılımların temelini oluşturduğu düşünülüyor. Bir araştırma laboratuvarından daha fazlası olan ISS Programı, uzay aracını Kanada, Avrupa ve Japonya ile birlikte işleten ortaklar Rusya ve ABD için Soğuk Savaş sonrası diplomatik bir zafer olarak selamlamıştı.

SpaceX, Crew Dragon lansmanını ISS’de gerçekleştirecek

SpaceX, Crew Dragon lansmanını ISS’de gerçekleştirecek

NASA, SpaceX'e, resmi Uçuş Hazırlığı İncelemesini tamamladıktan sonraki hafta dört astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) götürmesi için yeşil ışık yaktı.

Jeopolitik nedenler tehdit oluşturuyor

Şimdi ise jeopolitik nedenler bu işi riske atmakla tehdit ediyor. AFP‘ye göre Rusya, ISS Programından gitmek için çekilmeyi tartışırken, 2025‘te kendi yörünge uzay istasyonunu fırlatmayı düşünüyor. Roscosmos başkanı Dmitry Rogozin tarafından

Telegram’dan korsan içerikler için bağımsız APK

Telegram’dan korsan içerikler için bağımsız APK

Telegram, Android mobil cihazlar için Play Store'dan bağımsız bir APK sürümü yayınladı. Şirket bu sayede Google'ın baskılarından kurtulmayı amaçlıyor.
‘da paylaşılan bir açıklamaya göre, ülkenin uzay ajansının istasyonun ilk çekirdek modülü üzerinde çalışmaya başladığı bildirildi.

Moskova, müzakerelerinin ISS ‘nin yaşına dayandığını söylüyor. Ancak son olayların sahadaki etkisini görmezden gelmenin zor olduğu belirtiliyor. Roscosmos, AFP‘ye yaptığı açıklamada, “Bir karar verdiğimizde, ortaklarımızla 2024‘ün ötesinde işbirliği biçimleri ve koşulları hakkında müzakerelere başlayacağız” dedi.

SpaceX,

Mars’ta tarihi anlar: NASA helikopteri böyle uçtu

Mars’ta tarihi anlar: NASA helikopteri böyle uçtu

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı NASA'nın, Perseverance görevi kapsamında Mars’ta uçurmayı planladığı helikopter, başarılı bir şekilde görevini tamamladı.
için yörünge laboratuvarında ilk operasyonel görevini gerçekleştirdikten sonra Rusya, ISS’e kontrol erişimini geçen yıl kaybetti.  Vladimir Putin, ABD’nin bir Uzay Kuvvetleri kurma kararının, Beyaz Saray‘ın uzayı “askeri bir tiyatro ve orada operasyonlar düzenlemeyi” planladığını öne sürdüğü konusunda da uyardı.

Ayrıca, Biden yönetiminin Rusya’nın hapisteki muhalefet lideri Alexei Navalny‘ye yönelik eleştirisi ve Ukrayna‘daki askeri bir çatışmaya ilişkin artan korkular, iki taraf arasındaki ilişkileri daha da bozdu.

Rusya’nın aynı zamanda çalışma alanı laboratuvarları geçmişi olduğunu da belirtelim. Rusya ayrıca daha önce 15 yıldır yörüngede olan modüler bir uzay istasyonu olan Mir‘i inşa etti ve bildirildiğine göre Ay’da planlanan bir araştırma istasyonunda Çin ile birlikte çalışıyordu.