Selfie veya Türkçe ismiyle özçekim artık hayatımınızın değişmez bir parçası. Akıllı telefonlar ile birlikte fotoğraf çekme alışkanlıklarımız da büyük değişime uğradı. Artık fotoğraf çekilirken, başka birinden bunu rica etmemiz bile gerekmiyor. akıllı telefonlarımızın ön kamerası sayesinde kolayca fotoğraf çekilebiliyoruz.
Selfie çekmek için en uygun telefon nasıl seçilir?
Ön kamera kısmında artık hem amiral gemisi modellerinde hem de uygun fiyatlı ve selfie odaklı cihazlar çok başarılı sensörleri bizlerle buluşturuyor. Peki, en uygun ön kameralı akıllı telefon nasıl seçilir?
Elbette sensör kalitesi, diyafram açıklığı, megapiksel ve daha birçok önemli kamera özelliği sizin için belirleyici unsur olacaktır. Yine de en önemli aşama doğru bir karşılaştırma yapmaktan geçiyor.
Selfie kamerası için Megapiksel
Selfie için bazı cihaz modellerinin özel olarak üretildiğinden bahsetmek gerekiyor. Hatta bu ürünlerin reklamlarında bile telefonun direkt olarak selfie çekimlerine odaklanıldığını görebilirsiniz. Bu selfie odaklı telefonlar bir dönem hayli odak noktasında olsalar da artık, ön kamera ile anılan telefonların sayısı iyice artmış durumda.
Akıllı telefonlarda megapiksel değerleri her şey demek değil ama yine önemli bir kıstas. Ön kamera megapiksel değerleri özellikle amiral gemisi sınıfındaki cihazlarda iyice uçmuş durumda. Ama orta segment üzerinde de artık sağlam megapiksel değerleri görmeye başladık. Alve üzerinden akıllı telefonları megapiksel değerlerine göre sıralayabilir ve buna göre kolayca karar verebilirsiniz.
{pagebreak::2}
Selfie kamerası için diyafram
Diyafram açıklığı pozlamada en önemli terimlerin başında gelir. F ile tabir edilen diyafram açıklığı lensten geçen ışığın miktarını belirler. F diyafram ölçülerinde f/1.4, f/2, f/2.2 ve f/2.4 gibi değerleri sık sık görürüz. Şimdiye kadar ulaşılan en yüksek diyafram açıklığı ise f/1.4‘tür.
Diyafram açıklığı ve diyafram açıklığı miktarı ters orantılıdır. Yani kullanacağınız cihazın diyafram açıklığı değeri ne kadar düşükse o kadar iyi anlamına gelir. Diyafram açıklığı değeri ne kadar yüksekse lensin alabileceği ışık miktarı da o kadar azalır.
Galaxy S7 bu alanda güzel bir örnektir. 5 MP’lik bir sensör kullanmasına rağmen, f/1.7 diyafram açıklığı sayesinde son derece net ve grensiz selfie’ler çekebilmektedir. Megapiksel her şey demek değil derken tam olarak bundan bahsediyoruz. Akıllı telefonların diyafram değerlerini Alve üzerinde kolayca inceleyebilirsiniz.
{pagebreak::3}
Selfie kamerası için ek özellikler
Megapiksel ve diyafram açıklığı ilk sıraya yerleştirdikten sonra sıra geldi sizin tercihlerinize göre şekillenecek kısma. Ek özellikler dediğimiz bu maddeyi aslında “sizin istekleriniz” olarak da alabilirsiniz. Geniş açı, kamera arayüzü, OIS, flaş desteği ve HDR gibi kamera özellikleri sizin seçiminiz için önemli rol oynuyor.
Örnek olarak LG G5 ve Galaxy S7 modelleri son derece geniş açılı selfie’ler çektiği için rahatlıkla arkadaşlarınızı kadraja sığdırabilirsiniz. Belki de sizin için önemli olan flaş desteğidir, işte bu noktada seçiminizi o yönde kullanmalısınız. Alve üzerinden selfie özellikleri sağlam cihazları görüntüleyebilir ve karşılaştırabilirsiniz.
:: Sizin en beğendiğiniz Selfie kameralı telefon hangisi?
selfi çekmek için telefonmu alınır?
Neler görüyoruz.
Hiç düşünmeden kafa yormadan xiaomi mi5 alın.
Ön kamera da daha iyisi yok.
Arka kamera S7 ile yarışıyor
Şuan onunla yazıyorum. Harika bir cihaz
Emin arkadaş HTC 10 nasıl yok ois var hemde güzel cekisini söylemiyorum bile… Saygılar benden…
O zaman üst model bir samsung al keyfine bak derim
Alve'nin reklamını yapmışsınız. Ama size tavsiye epey.com daha iyi tartışmasız.
iPhohe'a iki kişiyi tam sığdırana helal olsun. S6 ile rahatça 2 kişi 3 kişi sığıyor.
Mp değerleri önemli ama yeterli değil bence. Bizzat karşılaştırdığım telefonlar içerisinde en başarılı bulduğum Xa Ultra oldu. Bir de Huawei'nin üst model telefonları bu anlamda çok hoşuma gitti. Ama 13-16 mp değerlerine sahip olup da piyasada yaygın bulunan diğer markalardan aynı tadı alamadım.
SONY XA ULTRA İYİMİ DİYOSUNUZ ? SAYIN ABİLERİM ?