Microsoft, güvenlik yazılımlarına olan desteğini artırıyor. Live One Care ve Defender‘dan sonra Junk E-Mail Reporting yazılımı ile e-posta sisteminin güvenliğini arttırmayı amaçlıyor. Outlook kullanıcılarının Microsoft’a gönderdiği raporlar, merkezde değerlendirilip gerekli önlemler alınarak sorun, kaynağında yok edilecek. Böylece kullanıcılar, sinir bozucu e-postalarla daha az karşılaşak.
İstenmeyen e-postalar, tüm dünyada milyarlarca dolar zarara yol açıyor.
Microsoft Junk E-Mail Reporting nedir?
Türkçe karşılığı "Önemsiz E-Posta Raporlama Aracı" olan yazılım; Outlook‘da tespit ettiğiniz, önemsiz e-postaların analiz edilmesi için Microsoft‘a gönderen ücretsiz bir yazılım. Microsoft, bu sayede gönderdiğiniz bilgileri kolayca inceleme altına alabiliyor ve böylece e-posta filtreleme teknolojisine katkısağlamış oluyorsunuz.
Herkes evinin önünü temizlese çöpçülere gerek kalır mı?
Yazılımı yükledikten sonra, Outlook’da e-postanızı seçip "önemsiz posta" butonuna basıyorsunuz. Karşınıza bir "Bu e-posta hakkındaki bilgileri Microsoft ve Bağlantılarına göndermek istiyor musun?" sorusunu içeren pop-up geliyor. Doğrulamak için "Evet" butonuna tıklıyorsunuz. İstenmeyen e-posta, Gelen Kutusu‘ndan kaldırılıyor ve Microsoft‘a gerekli bilgiler yollanıyor.
Sistem Gereksinimleri
: : Microsoft Office Outlook 2003 ya da 2007
: : Yazılımı indirmek için tıklayın.
Bilgi için: Microsoft
Yazar: Burak Barbak
SDN – http://shiftdelete.net
Bence çok güzel bir atılım bizzat windows live one care internet üzerinden virüs taraması yaptırdım gayet hızlı ve iyi aynı şekilde windows defenderde çok iyi
sanırım microsoft uzun zaman sonra doğru bişeyler yapıcak 😉
herkez evnin önünü temizlese hiç bi yerde çöp kalmaz
herkez gelen önemsiz postaları raporlasa kimseye aynı e posta bi daha gelmez gerçekten güzel 😉
Microsoft dışında bir çok büyük şirket spam postalar konusunda büyük adımlar attılar fakat daha ileriye geçemediler. Dünyanın en büyük internet tabanlı şirketi olan Google.com bile sunmuş olduğu e-posta hizmetindeki spam klasörü, her gün 100’lerce spam tarafından doluyor. Her ne kadar ayrı bir klasörde tutulsalarda bu gereksiz postalar kalabalık yapmaktan geri durmuyorlar. Şimdiye kadar ortaya atılan çözümler ne yazıkki başarılı olmuş değil. Altı üstü Symantec gibi güvenlik şirketleri “falanca yıl şu kadar spam geldi rekor kırdı” gibi istatistiksel bilgiler verip iş yapıyor gibi görünüyorlar. Microsoft’un da yaptığı bundan başka bir şey değil. Komşular alış-verişte görsün diye böyle bir program yapmışlar ve çok sevdikleri kullanıcılar da bu gelen mailleri sabırla onlara geri bildirecekler. Hiç sanmıyorum. Akıntıya kürek çekmek bile daha az bir çaba gerektirir. 🙂
Yahu biz zaten Hotmail’den junk a atarken bunları rapor etmiş olmuyormuyduk? Hatta adı report as a junk mail idi.
Saçma sapan işler bunlar bence microsux bız bı seyler yapıyoruz sız rahat olun dıyerek imaj tazelemeye çalısıyor.
Bizi değil de ms çalışanlarının hayatını biraz olsun kurtaracağa benzer.
Bu gmail’in ilk çıktığında geliştirdiği birşey zaten. Eğer bir e-posta spam olarak yakalanamadıysa ve gelen kutusuna düştüyse, hemen üzerinde “report as spam” diye bir düğme var. Hem email inceleniyor (herkes evinin önünü temizliyor) hemde benzer spam mailler için diğer kullanıcılar da korunuyor. Klasöre taşı, evet de, bilgi gönder filanda uğraştırmıyor.