University of Michigan‘da yer alan bilim insanları, insan kanını temel madde olarak kullandıkları bir tıbbi gözlem lazeri meydana getirdiler.
Kan transfüzyonu dolu bir boşluğa lazer tutan bilim insanları, kendi ihtiyaçları doğrultusunda lazer ışığını kontrol edebildiklerini keşfettiler.
Hücre aktivasyonlarında çeşitli değişiklikler meydana getirmek adına lazer ışığının miktarını ayarlayabilen bilim insanları, çözümün medikal alanda tercih edilebileceğini belirtiyorlar.
Bilim insanları, ayrıca bir cerrahi operasyon sırasında arka plandaki mevcut sesleri kaldırmak adına filtre görevi görebilecek şekilde çözümden faydalanabileceklerini dile getiriyorlar.
Sistem nasıl işlev görüyor?
Engadget‘ta yer alan habere göre bilim insanları mevcut tekniklerin üstüne katmak adına kızılötesi ve lazer ışığı yöntemlerini kombine etme yoluna gittiler.
Biyolojik lazer denemeleri kapsamında yapılan deneylerin başlangıcı ise 2011 yılına dayanıyor.
Harvard University 2011 yılında, proteinler ve böbrek dokusunu lazer ile kontrol etmeye yönelik çalışmalarda bulunmuştu.
University of Michigan ise aynı yıl içerisinde lazer kontrolü ile klorofil ve jelatin kombinasyonundan oluşan bir tekniğin işlev görmesini sağlamıştı.
Tıp dünyasından doktorlar, yeni çözümün hücrelerin ve vücut dokularının daha iyi bir şekilde takip edilebileceğini belirtiyorlar.
Cerrahlar, kanser hastalıklarında tümör teşhisi konusunda çözümden faydalanabileceklerini kaydediyorlar.
Yasasin abd
abd kardeş ayıran kalleş 😀
Adam öğrencisine tablet yerine ekitap okuyucu dağıtır, arduino dağıtır. Adam öğrencisine sadece kullanma üret der (B. Obama). Sende adamların yaptığı aletlere 3000 lira verir hööö diye oturur telefonda balon patlatırsın.
PEki bunun kanser hücrelerini daha hızlı yayılmasına yol açabileceği akıllarına geldimi
İşte delikanlı diye buna derim ben
Abi o resim nedir ya 😀 😀