Geçtiğimiz günlerde, beraberinde birçok kargaşayı da ortaya çıkaran Alphabet yapılanması, aslında Google’ın ismi ile ilgili değil, sadece kurumsal alanda ki imajı ile ilgiliydi. Kısaca özetlemek gerekirse Google, bilimden enerjiye kadar birçok farklı kategoriye bağlı projeler üzerinde çalışmalarını devam ettiriyor. Ancak bu durum kamuoyunda sadece bir arama motoru profilindeki Google için, istenilen etkiyi ve projelerin devamlılığını sürdürmeyi tam anlamında karşılayamıyordu. Zira Google adı altında yapılanan birçok farklı proje, bütçe dağılımı ve proje yönetimi açısından da ayrıca sorunlar meydana getiriyordu.

:: Alphabet harfleri, neyi temsil ediyor?

Nitekim Google, Alphabet adı ile bir tepe şirket oluşturmayı ve Google ismini bu şirket altında konumlanan bir arama motoru hizmeti olarak devam ettirme kararı aldı. Böylelikle Google, diğer bilimsel ve teknolojik çalışmaları için Alphabet adı altında konumlanarak, daha odaklı ve kararlı çalışmalara imza atabilecekti.

İşte bu mantık ile hayata geçirilen Alphabet yapılanmasının bir yeni örneği de, Google’ın geçtiğimiz yıl ortaya çıkardığı Akıllı Lens konseptinin, yeni bir şirket ile yoluna yüksek bir ivme ile devam edecek olması aksiyonuyla belirmiş oldu.

Akıllı Lens için, yeni şirket kuruldu!

Akıllı Lens projesi için Alphabet’e bağlı, Life Sciences ismiyle kurulan bir şirketin aktif görevine başlıyor olduğu haberi kaydedildi. Daha önce Google adı altında X yapılanması olarak, geniş bir ekip ile geliştirilmesi devam ettirilen Akıllı Lens, bundan böyle tamamen bağımsız ve bu konuya odaklı olarak çalışacak, Life Sciences şirketi haline gelmiş oldu.

15-08/23/news_1-google-alphabet-akilli-lens-projesi-gercek-oluyor-2015.jpg

Life Sciences, Akıllı Lens için ne kadar önemli?

Alphabet tepe yönetimi altında kurulan bu Akıllı Lens proje odaklı şirketin haberinin kaydedilmesi, söz konusu bu projenin ciddi anlamda son tüketiciye ulaşılabilecek potansiyele sahip olduğu düşüncesinin bulunduğu anlamına geliyor. Zira kendine öz, ödenek ve kurumsal kimlik kazanmış olan bu proje, bundan böyle yoluna ciddi çalışmalar ile devam ederek, yakın zamanda kullanılabilir bir ürün olarak son tüketiciye sunulabilir.

Life Sciences firması tarafından, Akıllı Lens çalışmalarının büyük başarıyla sonuçlanmaya yaklaştığı aktarılsa da ne yazık ki henüz, ne zaman aktif kullanıma geçeceği sorusuna cevap olabilecek açıklamalar yapılmadı.

Son olarak kısaca açıklamak gerekirse bu Akıllı Lens, kullanan bireyin glikoz seviyesini ölçerek, bu bilgileri herhangi bir kablosuz akıllı cihaza aktarıyor ve kullanıcısını bilgilendirebiliyordu. Daha çok diyabet, yani şeker hastalığı odaklı gelişim gösteren bu Akıllı Lens konsepti, öyle görünüyor ki kazandığı kurumsal kimlikle de önümüzdeki yıllarda, sadece glikoz ölçümü ile sınırlı kalmayabilir.

:: Alphabet’in bu Akıllı Lens projesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce, kısa zaman içerisinde son tüketiciye ulaşabilir mi?