Akıllı telefonların iki boyutla sabit kalması, sadece zemin düzeyine sınırlı olması PhoneDrone Ethos yapımcılarına yetersiz gelmiş olacak ki, akıllı telefonları üçüncü boyuta taşıyan bu mini drone yapımına karar vermişler.

iOS ya da Android cihazımıza kanatlar, pervaneler kazandırarak, otonom çevre kamerası özelliği sağlayan Ethos, çok kolay ve cihazlarla uyumlu kullanımı ucuz olarak sağlıyor. Böylece ister değişik videolar çekebilecek, isterseniz kimsenin yakalayamayacağı açılardan görüntüleri fotoğraflayabileceksiniz.

15-11/19/phonedrone-ethos.jpg

PhoneDrone Ethos özellikleri

Drone yüksek masrafları özellikle sensörleri ve işlemcisi yüzünden yükselirken, PhoneDrone Ethos burada telefondan yararlandığı için masrafı çok düşük. Kolayca taşınabilme, iOS, Android, hatta Apple Watch ile uyumluluk, etrafınızda uçarak üç boyutlu fotoğraf ve video çekimi, herhangi bir USB kaynağından şarj olabilme, pil değiştirip uçuş süresini uzatabilme ve kamera aynası özelliğiyle açılı çekimler yapma imkanı bu cihazla bizleri bekliyor.

:: Ailenizin Robot Dostu: Alpha 2!

Tam boyutlu bir hava aracından ödünç alınan tekniklerle geliştirilen cihaz, ana sistemlerin hata alması durumunda yardımcı sistemleri devreye sokup, aynı bir uçaktaki gibi cihazı sağlam bir şekilde size ulaştırıyor. Telefonunun başına bir şey geleceğini düşünenler için ise drone içerisine özel bir sistem de yapılmış. Titremeye ve sallantıya karşı olup çekim kalitesini artıran neopren koruma kılıfı, aynı zamanda yüksek çarpışma koruması sağlayarak telefona zarar gelmesini engelliyor. Hatta su geçirmez kılıfları bile bünyesinde barındırabiliyor.

API ile piyasaya imkanlar sunmak

Geliştiriciler uygulamalarının kullanıcılar ile daha da yükselebileceği ve sınırsız imkanlara yelken açabileceği görüşündeler. Bu yüzden PhoneDrone Controller API, piyasaya yani özgür geliştiricilere de sunuluyor. Böylece isteyenler kendi uygulamalarıyla uyumlu olarak Ethos desteği sağlayabilir ya da tamamen kendi özel uygulamalarını geliştirebilirler.

Cihazın fiziksel özelliklerine baktığımız zaman 267 x 231 x 56 mm boylarında, 350 gram ağırlığı olduğunu görüyoruz. 15-20 dakika uçuş süresi ile 55 km/s hızlarına çıkabilen drone, 200 grama kadar da yük taşıyabiliyor.

İster tek cihaz ister iki cihaz şeklinde kullanım yapılabiliyor. Tek cihaz kullanımda telefonu Ethos’a yerleştirmeden önce haritada gideceği rotayı çiziyor, sonrasında uçmasını istediğimiz yüksekliği, süreyi ve yapmasını istediğimiz etkinliği seçiyoruz. Sonrasında drone kalkıp uçuyor ve işi bittiğinde iste geri dönüyor.

15-11/19/phonedroneucan-telefon.jpg

Beni takip et” özelliği kullanmak isteniliyor ise iki cihaza ihtiyaç duyuluyor. Daha önceden WiFi ile birleştirilmiş iki cihazdan biri yol gösterici olarak belirleniyor. Diğer telefon ise Ethos’a takıldıktan sonra, GPS yardımıyla uçan drone her daim yol gösterici cihazımızı takip ediyor.

:: Akıllı Telefonlar için 3D Tarayıcı!

Bitimine 11 gün kalan Kickstarter projesi, 100 bin dolar hedefini şimdiden 283 bin dolar ile geçmiş durumda. PhoneDrone Ethos’a sahip olabilmek için yapılması gereken en düşük bağış 195 dolar ancak o paketler tükendiği için şu anda en düşük 235 dolar bağış yapılabiliyor.

PhoneDrone Ethos hakkında daha fazla bilgi almak için Kickstarter sayfasına buraya tıklayarak gidebilirsiniz.

:: Akıllı telefonları kanatlandıran PhoneDrone Ethos hakkında ne düşünüyorsunuz? Böyle bir cihaz kullanır mıydınız?