Alerjen maddeler, doğal veya kimyasal olarak alerjisi olan kişilere etki ederek hastalıklara yol açabiliyor. Harvard Tıp Fakültesi’nden bilim insanları, ileri derecede alerjisi olan kişiler için gıdalardaki alerjenleri belirleyebilen taşınabilir bir cihaz geliştiriyor.
Yapay Zeka, 3. Dünya Savaşı başlatabilir!
Alerjen cihazı nasıl çalışıyor?
Alerjen cihazı üç ana bölümden oluşuyor. Bu üç bölüm; gıdalardan alerjenleri toplamak için kullanılan bölüm, bu alerjenleri tanımlayan elektronik bir analizör ve bu analizörden okumaları kablosuz olarak görüntüleyen bir akıllı telefon uygulaması olarak sıralanabilir. Entegre eksojen antijen testi (iEAT) yapabilen cihaz fıstık, fındık, buğday, süt ve yumurta bulunan beş önemli besindeki alerjen seviyesini 10 dakikadan daha kısa sürede tespit edebiliyor. Ayrıca bireysel kullanıcıların alerjilerine bağlı olarak hemen hemen her alerjeni algılamak için özelleştirme imkanı da bulunuyor. Cihaz, pestisitler gibi toksik bileşikleri tespit etmek için de kullanılabilir.
Tipik olarak büyük laboratuvar temelli ekipmanlar gerektiren alerjen testleri, oldukça uzun sürmekte ve düşük konsantrasyonları tespit edememekte. Harvard’daki bilim insanlarının geliştirdiği cihaz bunu hem daha kısa sürede yapabiliyor, hem düşün konsantrasyonları da tespit edebiliyor. Geliştirme çalışmaları devam eden cihazın maliyetinin 40 dolar düzeyinde olduğu belirtiliyor.
:: Taşınabilir alerjen test cihazı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Merhaba. Bu cihazı almayı çok istiyorum. Nereden alınıyor? Saygılarımla
Daha geliştiriliyor demiş gardaş sonda bak:) tipik sdn haberi