Dünyanın en büyük e-ticaret platformu olan Amazon, bu aralar yasakçı zihniyeti ile kamuoyunu meşgul ediyor. Müşterilerin satın aldıkları ürünleri beğenmeme durumunda iade edebilmesine imkan veren politikaları ile bugüne kadar çeşitli övgüler alan Amazon‘da işler değişmişe benziyor. İade sürecini oldukça kolay ve sorunsuz bir biçimde gerçekleştiren alışveriş devinde bu aralar ibre tersine dönmüş durumda.
Amazon Türkiye, Haziran’da açılabilir!
Amazon Türkiye web sitesi açılış tarihinin Haziran 2018’e çekildiğine dair söylentiler, sektörde dolaşmaya başladı. Dev marka, ülkemize gelirse ne olacak? Duyumları aktarıyoruz.Ülkemizde de Haziran ayında faaliyeti geçeceği dedikoduları dönen firma, bu sıralarda müşterilerine gönderdikleri “hesabınız kapatıldı” içerikli e-postaları yüzünden gündemde. Ancak hesabı kapatılan bu müşterilerin ise ortak bir özelliği bulunuyor, hepsi de ürünlerini iade etmek isteyen müşteriler. Wall Street Journal gazetesine gelen çok sayıda şikayet postasında şirketin ürünlerini beğenmeyip iade eden müşterilerin ömür boyu olacak şekilde hesaplarının kapatıldığı yazıyor.
Amazon daha iyi bir müşteri deneyimi için yasaklıyormuş!
Gelen şikayetlere cevap veren şirket yetkilileri, “Herkesin Amazon‘u kullanabilmesini isteriz ancak bir müşteri, hizmetimizi uzun süre kötüye kullandığında gerekli yaptırımları uygularız. Bu kararlar üstünkörü alınmıyor, dünya çapındaki 300 milyondan fazla müşterimiz için daha iyi bir alışveriş deneyiminin korunması amacıyla uygun durumlarda harekete geçiyoruz.” dedi.
Ayrıca firma yöneticileri müşteri hesabı kapatılma sürecinde, müşterinin hareketleri ve iyi niyeti suistimal edip etmediğini bir algoritmanın kontrol ettiğini söylüyor. Bu algoritmanın kara listeye attığı müşteriler için firma çalışanları engelleme kararı alabiliyor. Bakalım müşteri hizmetleri konusunda çoğu firmaya öncülük eden alışveriş devi için önümüzdeki günlerde müşteri memnuniyeti anketlerinde nasıl cevaplar yer alacak?
Sanırım bahsi konu olan kişiler ürünü alıp 1 hafta kullanıp iade edip bunu sürekli tekrar eden kişiler.
Bazı müşteriler her kolaylığı her zaman suistimal ediyorlar. Şirketler bu tarz müşterilerle uğraşamaz. Ahlaklı kendini karşıdakinin yerine koyan insan kalmamış ki. Herkes kendi çıkarını düşünüyor. Karşı taraf zarar ediyormuş, hiç önemli değil !
yalnız haberde amazon’un iyi bir müşteri hizmetleri deneyimi sunduğundan bahsetmişsiniz ancak olay böyle değil. amazon’un müşteri hizmetleri deneyiminin berbat olduğunu herkes bilir.
senin kaybolan yada gelmeyen ürünün geldi görünüyor ama gelmemiş, aynı hafta yada ertesi gün içindekim gönderebiliyor,
sezarın hakkı sezara amazona müşteri hizmetleri konusunda kafa tutacak başka firma yok.
Çok Mantıklı, keşke ülkemiz dede pro aktif şekilde uygulansa bu işlemler, çünkü bu tarz insalar yüzünden firmaların maliyetleri artıyor ve ürüne yansıtıyorlar aslında kaybeden üretici ve satıcı firmalar değil, biz tüketiciler,
mevzu bazı pena dediğimiz müşterilerin genelde müstakil evde oturanlar kargo için bir güvenli bölge seçerler, evin balkonu terası garaj vs. müşteri evde olmadığında ürünü imzasız belirttiği yere bırakabilirsin,
daha sonra müşteride gider benim ürünüm gelmedi diye bık bık eder benim sözüme karşı senin sözün bişeyde çıkmaz müşteriye aynı ürün yeniden gönderilir ama aslında gelmiştir 2. defa bi daha gelecektir.
not: amazon kuryesiyim…
İyi yapiyolar aldiği her ürünü iade edenlere az bile.
Amazon doğru iş çıkartmış. Bazı insanlar gerçekten ahlakilikten uzak bir alışveriş zihiyetine sahipler. E ticaret mantığını veya internetten ürün alma olayını art niyetli veyahut idealar dünyasında yaşıyor. Ürün satın aldıysan takipçisi de olacaksın. Evde değilsen neden ev adresi veriyorsun. yada günün her dakikası kargosunun neredeyse oraya geleceğini düşünür. Sonra art niyetli müşteri çok fazla. Sırf denemek veya test etmek için ürün mü alınır? Ücretsiz kargo hizmeti sunuyoruz adama ama bunu art niyetli kullanan çok müşteri gördüm. 3 liraya ürün sattım 4 lira kargo verdim ürüne. Sırf kampanya olsun diye. Müşteri beğenmedim diye iade etti. Böyle insanlar çok memlekette.