Android cihazlar açık kaynak kodları ile birçok gizli özellik taşıyor. Muhtemelen bu gizli özelikleri hiç fark etmediniz çünkü genel olarak bu özellikler Android cihazın donanımları ve performans değerleriyle alakalı. Anca bu özellikleri biliyor olmanız birçok konuda hayatınızı kurtarabilir. İşte Android cihazlarda fark etmediğiniz 3 özellik…
İşte bilmediğiniz 3 Android menüsü!
İşte karşınızda daha önce fark etmediğiniz 3 Android menüsü!
1- Donanım kontrol menüsü
İlk özelliğimiz telefonunuzu sert bir şekilde düşürdüğünüzde veya vurduğunuzda kullanabileceğiniz hayat kurtarıcı bir menü. Android cihazların neredeyse hepsinde bulunan bu menü telefonunuzdaki ekran, hoparlör, sensörler vb. gibi donanımların kontrolünü sağlıyor. Arama kısmına gelip *#7353# kodunu girin ve arama tuşuna basın. Ardından donanım kontrol menüsünden test etmek istediğiniz donanımlara tıklayın ve cihazınızda bir sorun var mı yok mu görün.
2- Uygulama sabitleme
Gerçekten kapatılmaması gereken bir uygulamanız mı var? Aslında Android cihazlarınızda bu sorunu çözebilirsiniz. Özellikle not alma uygulamalarını kullanan kullanıcıların işine yarayacak olan uygulama sabitleme özelliğini açmak oldukça kolay. Öncelikle ayarlar menüsüne girin. Ardından arama çubuğuna “PIN” yazın. Daha sonra özelliği aktif edin ve uygulama kapatma ekranından istediğiniz uygulamayı seçin. Bu sayede uygulamanız tam ekran olarak sabitlenecek ve siz istemedikçe kapanmayacak.
3- Android cihazımı bul
Bu özelliğin sadece iOS işletim sisteminde olduğunu düşünen birçok kullanıcı var. Ancak bu yanlış bir bilgi. Android cihazınızı da kaybetmeniz veya çaldırmanız halinde son konum verisinden bulmanız mümkün. Yapmanız gerekenler ise oldukça basit. Google’a “Android Cihazımı Bul” yazmanız ve ardından cihazda kayıtlı olan Google hesabı ile oturum açmanız yeterli. Daha sonrasında Google anlık olarak aldığı verilerle cihazınızın nerede olduğu, ne kadar şarjının kaldığı vb. tüm bilgileri sizinle paylaşacaktır.
Peki siz 3 gizli Android özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce en kullanışlı olan hangisi? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın…
1 *#7353#* hercihaz için geçerli değil üreticiye göre kodlar ve yöntemler değişiyor
2 uygulama pinleme yıllardan beri vat
3 cihazım bul gizli bir özellik değil
Amatörce bir haber
Eleştiriniz dikkate alınmıştır. Ancak şu açıdan düşünmenizi de isteriz, 40 yaş üstü insanların yüzde kaçı biliyor ve kullanıyor?
40 taş üstü insanlar telefon kullanmayı biliyor mu da böyle haber yapıyorsunuz, bilen varsa üstüne alınmasın brnim bahsettiğim trlefonu zombiye çevirenler
Zort
Çok güzel açıklama bilgilendirmeniz harika
×#7353# ara olmuyor
Hepsini biliyorum
*#7353# çalışmıyor. Bağlantı sorunu yazarak kapanıyor.
cihazınız hala android 3 olması mümkün değil
play store dan Cihazımı bul uygulamayı indirin ama google hesapa kayıtlı telefonları gösteriyor
Bende samsung note 9 var denedim geçersiz kod diyor
Samsung cihazlarda bu kod *#0*# dir. Ayrıca 40 yaş üstüyüm bilin istedim. 🙃
Bilgi, bilgidir.