Google’ın uygulama mağazası Play Store, App Store’a kıyasla daha esnek kuralları ile milyonlarca uygulamayı Android kullanıcıları ile buluşturuyor. Ancak, kuralların esnek olması kötü niyetli yazılımların mağaza üzerinde kolayca yayınlanmasını sağlayarak, büyük tehlikeleri beraberinde getiriyor.

Sahte WhatsApp 1 milyondan fazla indirildi!

Sahte WhatsApp 1 milyondan fazla indirildi!

Sahte WhatsApp uygulaması Google Play Store üzerinde 1 milyondan fazla indirildi. İşte sahte WhatsApp uygulaması hakkındaki detaylar.

Kullanıcıları kandırmayı hedefleyen kötü niyetli geliştiriciler tarafından yayınlanan sahte Whatsapp uygulamasının, Google Play Store üzerinde 1 milyondan fazla kez indirildiğini geçtiğimiz günlerde sizlere duyurmuştuk.

Son dönemde Google’ın aldığı radikal kararlar ile Play Store’un bu tarz kötü niyetli yazılımlardan büyük oranda arındırıldığı düşünülürken, maalesef oldukça tehlikeli olan BankBot virüsünün tekrar yayıldığı ortaya çıktı.

BankBot virüsü için halen kesin bir çözüm bulunamadı!

Avast ekibi tarafından ESET ve SfyLabs ortaklığında gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda elde edilen rapor, binlerce Android cihaz kullanıcısının bir kez daha BankBot kurbanı olduğunu gözler önüne serdi.

BankBot virüsü, kötü niyetli kişiler tarafından Play Store’da yayınlanan bir uygulamanın içerisine gizleniyor. Uygulama aktif edildiğinde sahte bankacılık arayüzleri ile kullanıcıların şifrelerini çalmaya çalışıyor.

Avast’a göre, BankBot’un yeni sürümü Google’ın Play Store algoritmasına yakalanmayacak şekilde tekrar düzenlendi. Virüsün el feneri ve Solitaire gibi oldukça rağbet gören basit uygulamalara yerleştirildiği saptandı.

Avast’a göre mağduriyetin yaşandığı ülkeler arasında Türkiye’nin yanı sıra  Avustralya, Almanya, Hollanda, ABD, Fransa, Polonya, İspanya, Portekiz, Yunanistan, Rusya, Dominik Cumhuriyeti, Singapur ve Filipinler yer alıyor.

Google yetkilileri, virüslü uygulamaların mağazadan kaldırıldığını açıklasa da, maalesef bu kesin bir çözüm değil. Zira, bu iki defa tekrar ortaya çıkan virüsün, üçüncü kez kullanıcıları tehdit etmeyeceği anlamına gelmiyor.

:: Yaşanan bu tehlike hakkında siz ne düşünüyorsunuz?