Sahte WhatsApp uygulaması ile kullanıcıları kandırmayı kendilerine hedef seçen geliştiriciler, Google Play Store üzerinde 1 milyon barajını geride bıraktılar.
Sahte WhatsApp 1 milyon indirildikten sonra kaldırıldı!
Google Play Store üzerinde yayınlanan, günümüzün en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı bire bir taklit eden “Update WhatsApp Messenger” ismindeki bir uygulama 1 milyondan fazla indirildi.
Google Play Store üzerindeki açıklardan sonuna kadar faydalanan uygulamada geliştirici olarak WhatsApp Inc. gösterilirken, mağazadaki görseller ve açıklamalar ise gerçekçi olması adına birebir olarak uygulamanın sayfasından kopyalanmış.
Kısa sürede 1 milyondan fazla indirilen sahte WhatsApp, neyse ki sadece reklam gösterimi için kullanılmış. Bu sayede sahte uygulamanın geliştiricisinin büyük gelir elde ettiği düşünülürken, kullanıcıların kişisel verilerini çalmak için kullanılmamış olması da “En azından iyi niyetli bir dolandırıcıymış.” dedirtti.
Elbette sahte WhatsApp uygulaması bu alanda bir ilk değil, muhtemelen sonda olmayacak. Google’ın şu anda yayından kaldırdığı uygulamanın yanı sıra daha önceleri 10 milyon indirilen sahte bir Facebook uygulaması da benzer taktiği kullanmıştı.
Bu tarz sahte uygulamaları indirmemek ve tuzaklara düşmemek için bir uygulama indirirken çok daha dikkatli olmanızda fayda var.
:: Uygulama indirirken sahte olup olmadığını anlamak nelere dikkat ediyorsunuz?
sonra biz dandroid diyince kızıyorlar !
appstore da böyle birşey olmuyor
Mevzu şu ki, Whatsapp inc. yada harf varyasyonları kullanılarak VVhatsapp vs. gibi bir uygulama geliştiricisi Google playde hesap açamaması lazım. Google bizim güvenliğimize pek önem vermiyor gibi. Şimdi istedikleri gibi geliştirici kısmına her ismi yazarlarsa bugün bir çok bankanın adında uygulama yüklenebilir o zaman Play store’a. Ondan sonra ver bilgileri gitsin paralar.
Google un en kotu tarafi bu, play store’a yuklenen seylerin uzerinde denetim sifir. birseyini mesela cursoru’nu sallasan “premium, professional ve bir suru baska abartli sifatli uygulamaya degiyor ama cogu cop bile olacak degerde degil.
Küçük L harfi ile büyük ı harfinin benzerliğini kullanmış olabilir.
android in kötü yanı bu … bu uygulama nasıl yayınlanıyor nasıl kontrol edilmiyor. adam kötü niyetli olsa ne olcak.
bu apple’ın işi… düşen satışlardan dolayı çamur atma taktiği…
İki yayımcı da whatsapp inc. O kısım sıkıntılı
androidin en kötü yanı açık kaynak olması işte bu yüzden denetim yok yaklaşık 7 yıllık aradan sonra nokia 6 aldım 190 dolar fiyata göre gayet güzel ama market iosun yanından geçemez çok dağınık her uygulamanın sahtesi mevcut üstelik öyle güzel sahte ki kralı gelse anlayamaz biraz durumu toparladım mı iphone 7 plus yada 8 plusa geçerim tekrar