Son yıllarda artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojileri oldukça gelişmeye başladı. Bunun son örneğini ise Apple’ın Vision Pro karma gerçeklik gözlüğü ile bir kez daha görmüş olduk. ABD’li teknoloji devi ise bu konuda çok daha büyük adımlar atmaya devam ediyor.

Apple’dan sanal gerçeklik konusunda dev adım

Apple, planladığı yeni teknoloji ile artırılmış gerçeklik dünyasında etkileşim kurmak için artık ekranlara veya Apple Vision Pro‘ya ihtiyaç duymayacağımız bir gelecek planlıyor gibi görünüyor. Şirketin “Projektörlü Elektronik Cihazlar” adındaki yeni patenti de bunun ilk ipucunu bizlere veriyor.

apple sanal gerçeklik patent 2

Adeta bir projeksiyona benzeyen yeni patent, herhangi bir ekran ya da gözlük olmadan yapay gerçekliği bizlere sunacak. Apple tarafından alınan patentte gölgeleme ve yansıtılan görsellerle ilgili de çeşitli açıklamalar bulunuyor. Buna göre ilerleyen dönemde evlerimizde ya da çalışma masamızda tam bir sanal ortam ile karşılaşabiliriz.

Sır gibi saklamışlar: Apple’ın Vision Pro patentini 2007 yılında aldığı ortaya çıktı!

Sır gibi saklamışlar: Apple’ın Vision Pro patentini 2007 yılında aldığı ortaya çıktı!

Uçuk fiyatla satışa çıkması beklenen Apple Vision Pro hakkında ilgi çekici bir detay ortaya çıktı. İşte detaylar...

Apple, bu patent ile sanal gerçeklik konusunda çığır açabilir. Yeni patentte belirtilen birçok maddede başta gölgelenme ve el hareketlerine yoğunlaşılmış durumda. Projeksiyon sistemine konulacak çeşitli aletlerin de yardımı ile el hareketlerinin izlenmesi ve böylelikle etkileşim kurulması amaçlanıyor.

apple sanal gerçeklik patent

Şirketin aldığı 18 sayfalık patentte 20 madde ve 8 çizim yer alıyor. Ortaya çıkan patentte Vision Pro’nun yanı sıra 30’dan farklı olası cihazın altı çiziliyor. Bu cihazlar arasında masanın üzerinde bir sanal gerçeklik yaratacak olan sistem ise en çok dikkat çekenler arasında.

Yakın gelecekte herhangi bir mouse veya klavye olmadan sadece bu projeksiyon cihazı ile bilgisayarlarla etkileşim kurabileceğimizi söyleyebiliriz. Peki siz Apple ve aldığı sanal gerçeklik patenti hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.