Elektrikli otomobil bir trend haline geldi. Büyük otomotiv markalarına bir anda strateji değiştirten bu akım bireysel tüketiciye de yansıyor. Konuyla ilgili olarak elektrikli otomobil fiyatlarını yüksek bulan tüketici farklı çözümler arıyordu. Bu konuda ortaya çıkan yeni bir fikir pazar ihtiyacını karşılama potansiyeline sahip. Peki bu sistem nasıl işliyor? İşte detaylar…
e-Revolt ile 42 otomobil elektrikli hale dönüyor!
Benzinli motordan elektrikli motora geçiş hikayelerini daha önce de dinledik. Daha çok butik atölyelere sahip firmalar tarafından yapılan bu dönüşümler ilk kez profesyonel alana taşındı. e-Revolt markası tarafından başlatılan sistem sayesinde çok kısa süreler içerisinde elektrikli bir otomobile sahip oluyorsunuz.
Marka şu anda 42 adet otomobile destek vermekte. Yani ürün gamında 42 farklı model için elektrikli motor kiti bulunmakta. Aracınız elektrikli hale getirmek istediğinizde şirkete başvuru da bulunuyorsunuz. Daha sonra eğer gerekli koşullar sağlanıyorsa şirket otomobilinize dönüşüm işlemini uyguluyor. İşlem aslında oldukça basit. Benzinli veya dizel motora ait parçalar ve yürür aksam çıkarılıyor. Daha sonra elektrikli motor ve ona ait yürür takım araca takılıyor.
Değişim sadece aracın alt yürür yapısı ve motoruyla bitmiyor. Devamında aracınızın multimedya sistemi de dahil olmak üzere yeni bir yazılım da yükleniyor. Böylece aracınız tam bir elektrikli otomobil ekosistemini sizin için yaratıyor. Fakat tüm bunlar uzaktan kulağa hoş gelse de birkaç farklı nokta kullanıcılarını muhtemelen çok düşündürecek.
Her şeyden önce tüm bu işlemlerin “içten yanmalı motora sahip şekilde tasarlanmış” bir otomobil üzerinde uygulandığını unutmayın. Yani aslında işlem yapılan otomobilin yapısının dışına çıkılıyor. Ayrıca otomobile eklenen batarya oldukça ağır. Bu sebeple daha sert süspansiyonlara geçiş yapılıyor ki bu da aracın tüm hesaplamalarının değişiyor olması demek.
İşlemin şu an maliyeti 12 ile 15 bin euro arasında değişmekte. Peki siz böyle bir işlem yaptırır mısınız? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi unutmayın…,
Çok guzel adres verin fiyat alalım
Elektrikli araçlar için daha çoook erken. Bu bizim milletteki aceleyi ve cahilliği anlayamıyorum.
Çok mu erken birader dalga mı geçiyorsun. Millet aya gider bizimki acele etmeyin diyor
Sözde bir hastalık için, çok kısa sürede sözde bir aşı çıkardılar ve şimdi aşının zararları gündemde.
Yani millet araştırmadan, sorgulamadan bir korku ile atladı.
Şimdi söz konusu milletin cebi.
Bu defa sorgulamadan kolay kolay atlayan olmaz.
Durduk yerde yanan arabaların durumu çözülmedi, arıza nedenleri bilinmiyor.
Teknoloji yeni.
Ha sen, aşıda olduğu gibi, denek olmak istiyorsan başka.
çok konuşma Sinan
Çok pahalı.
Ayrıca akülerin ömrü ne kadar?
Çevre için diyorlar.
Aküler üretilirken çevreye ne kadar zarar veriliyor?
Akü veya yeni nesil pil-batarya fark etmez.
Aracın eksozundan çıkan gazdan fazla zarar veriliyorsa doğaya, ne anladık bundan?
Zenginlere farklı yollardan para kazanma yöntemi.
Kimler biliyor ve sorguluyor?
Evde 3 de bir fiyatına şarz ediyorum. Her 6 ayda bir yağ değiştirmiyorum. Nesini anlamadınız?
E dizel de oluyormuş. Adam gibi başlık atsanıza “içten yanmalı motorunuzu elektrikliye dönüştürmek ister misiniz?” diye. Bizi uğraştırıyorsunuz ya.
ShiftDelete.Net olarak büyük bir kitleye hitap etmekteyiz. Sizin gibi otomobillerden anlayan insanların yanı sıra otomobillerle ilgili en ufak bir fikri olmayan kullanıcılarımıza da hizmet veriyoruz. Bu sebeple “daha anlaşılır” olabilmesi için içten yanmalı motor terimi yerine benzinli ifadesini kullandık. Ayrıca sizi uğraştıran bir nokta yok haber içerisinde tüm bilgiler mevcut. İyi günler…
Hemen yarın benim Şahin’i 12bin Euro verip çeviriyorum. 12 bin Euro bulsam 40 takla atarım be ..
Yaptırım
Ziyaaaaa
15k € verdikten sonra elindeki arabayı da satıp gidip orijinal elektrikli araba alır zaten. ne anlamı var ki bu işlemin 🙂
Teslanın bataryası 500bin lira olduğunu düşünürsek, arabamızı elektriğe çevirirkende 500 e yakın batarya ücreti ödememiz gerekecek. Hangi **** 500bin öder?
bataryalar güvenli değil. kaza yapan teslaların da yandığı oldu. Yanmayan batarya yapılması gerekiyor.
Bence hiç gerek yok. O kadar parayı verene kadar arabamı satar üstüne ekleyip elektrikli otomobil almak daha mantıklı.
Sağlam ve garanti verirler ise hiç durmam yaparım
Sağlam ve garanti verirler ise hiç durmam yaparım
Az maliyetle benzinli otomobilinizi elektrikli yapmak ister misiniz?
Başlık ve sonraki giriş ne alaka?
Az maliyetle elektrikli otomobilinizi benzinli hale çevirmek ister misiniz?
Peki yari elektrikliye cevirebilirmi ? Hyrid yani.
Tam hibrit üniteye geçiş yapmak zor ancak mild hybrid ünitelere geçilebilir. Özellikle arkadan çekişli otomobillerin aktarma organlarına eklenebilecek küçük bir elektrikli motor ile ivmelenmeye destek verilir. Ayrıca bu otomobilin yakıt tüketiminde tasarruf da yaratır. Fakat bu sistemin entegre edilebilmesi için ciddi hesaplamalar yapılması gerekli. Bu sebeple eski üniteyi tamamen söküp yerine elektrikli ünite takmak otomobile destek görevinde bir elektrikli motor eklemekten daha kolay.
Bu işlemin sağlıklı oluyormu acaba
Kendi aracını ver ve fark olarak verdiğin parayı da eklerseniz O fiyata Zaten elektrikli araç geliyor ne gerek var kafanız zehir gibi maşallah
15,000 euro yaklaşık 450,000 tl eder.
Benzin litre fiyatı yaklaşık 38 tl. Yani bu 11,842 km yapar. Normal bir kullanıcı bunu kaç yılda yapar. Amortismanını hesaplamak gerekir.
Normal bir kullanıcı elektrikli otoların daha masraflarını bilmiyor. Hele hele dönüşmüş olanların. Bir sürü hesaplamaların yapılması gerekir. Bence detayları düşünmek gerekir. Şeytan ayrıntıda gizlidir.
Yapmak için yapmamak gerek, sonra çok baş ağrıtan sorunlar baş gösterir.
40 yıllık makina mühendisi olarak bunları düşünürüm.