Intel‘e göre, 2020 yılında birçoğumuzun beyninde çip olacak ve bilgisayarları bu çipler aracılığıyla kontrol edeceğiz. Fare ve klavye  teknolojisi ise 2020’den çok önce tarihe gömülecek. Intel’in bu fikri birçoğumuza şu an için fantastik gelse de, bununla ilgili çalışmaların başlanıldığına dair dedikodular ortalıklarda dolanıyor bile. Beyin dalgalarıyla etkileşime giren çip, beyinden aldığı komutları bilgisayara aktaracak ve bilgisayar da bu komutları yerine getirecek.


Sinir hücrelerimiz ile çipler arasında kurulacak bir bağlantı,
teknolojinin bambaşka boyutlara ulaşmasını sağlayabilir

Intel adına çalışan kavramsal sinir bilimleri uzmanı Dean Pomerleau, tüm bu ütopik fikrin arkasındaki isim. Gelecekte de bu ismi sıkça duyacağız gibi gözüküyor. Uzmanlık alanları arasında, sinir hücrelerinin kavramsal anlamda programlanabilmesi, gelişen yapay zeka, insan arabirimine sahip robotlar olan Pomerleau, fikri gibi fantastik bir insan. Geleceğin yazılmamış sayfalarında yerini almak için şimdiden sıkı bir çalışmaya girmiş durumda.


Gelişen nanoteknoloji sayesinde beyinlerimize çip
yerleştirebileceğimiz yıllar çok da uzak gözükmüyor

Dean Pomerleau, Intel tarafındaki görevini, beyin dalgalarının mekanizmasını çözmek ve çiplerle entegre etmek olarak tanımlıyor. fMRI, MEG, EEG ve ECoG gibi beyin tarama teknolojilerini bu alanda kullanmak isteyen Pomerleau, “Şu an için insanlar bu fikre uzak dursa da, gelecekte eminim birçok insan, teknolojinin tamamen güvenilir olduğunu idrak edecek ve hayatlarını kolaylaştıracaktır” diyor.

Komplo teorisyenleri ise hemen iş başı yaptı ve konuyla ilgili olarak, “Ya hükümet, bu çiplere erişim sağlamayı başarırsa?” sorusunu ortaya attı. Ayrıca bu teknoloji, sinir hücreleri sorunlu, felçli hastaların da tekrar hareket edebilmelerini, diğer insanlarla etkileşime girmelerini sağlayabilir.

:: Siz bu fikre sıcak bakıyor musunuz?