Avrupa Radyoloji Dergisi’nde yayımlanan bir araştırma, GPT-4’ün güvenilirliğini bir kez daha ortaya koydu. İşte ayrıntılar…
Sağlık alanı için önemli bir gelişme yaşandı. Öyle ki beyin dalgalarının aktivitesini yazıya döken bir yapay zeka test edildi.
İnsan beyninden gücünü alan bir bilgisayar yapmak mümkün mü? ABD’li araştırmacılar, beyin hücreleri ile biyobilgisayar geliştiriyor.
Akıllı telefon hafıza tarafını fazlasıyla etkiliyor. Sinirbilimciler ise bu konu hakkında farklı düşünceleri paylaşıyor.
İnsan beyni ve sıcaklık arasındaki araştırmalar devam ederken bilim insanları şaşkınlık yaratan bir bulguya rastladı.
Disiplinlerarası bir çalışma insan beyni üzerine yoğunlaştı. İklim ve çevresel etkiler beyin ve vücudun boyutunu nasıl etkiledi?
Robotlar her ne kadar birçok alanda bize yardımcı olsalar da ileitşim esnasasında oldukça sıkıntılar yaşayabiliyor. İşte MIT’deki araştırmacılar robotlara özgü beyin sayesinde bu sıkıntıyı giderdi.
Birkaç yıldır bahsedilen Neuralink hakkında detaylar paylaşıldı. New York Times ve Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre Neuralink’in insan beyni üzerinden veriler toplayacağı açıklandı.
Kravat takmak, günümüz kurumsal çalışma hayatının olmazsa olmazları arasında görülüyor. Ancak kravat takmak, sağlık sorunlarına neden olarak, çalışan verimliliğini düşürebilir.
Bilim insanları, başı kesilen hayvanlar üzerinde çalışma yaparak, ölümden sonra beyin hücrelerinin canlı kalıp kalamayacaklarını araştırdı. Bu çalışma, başı kesilen domuzlar üzerinde yapıldı.
Oyun oynamak, beyin ile ilgili birçok hastalıkta bir nevi terapi görevi görüyor. Yeni bir araştırmada oyun oynamak ile şizofreni arasında ilişki olduğu tespit edildi.
Araştırmacıların magneto-termal uyarı olarak adlandırdığı sistem, farelerin beyinlerindeki ilgili bölümleri tetiklenerek farenin fiziksel olarak durması, hareket…