Norveçli fizikçi Andreas Wahl, akıllarda hala kesinlik kazanmamış olan, su altında silah ateşlendiğinde ne olacağı sorusuna yanıt vermek amacıyla değişik bir test yaptı.
Filmlerde de sıklıkla gördüğümüz bu olay için, özel bir sistem kuran Wahl, bir havuzun içine yerleştirilen silahın karşısına, test objesi olarak geçti.
Uzun bir ip ile silahın ateşleme mekanizmasını kontrol eden Wahl, suyun altında merminin gitmeyeceğini gösterdi.
Videodaki yapılan testten anlaşıldığı üzere, su altında silahın sesi ve ateşleme mekanizması aynı suyun üstündeki gibi çalışıyor.
Ancak mermi silahtan çıktıktan sonra, fizikçi Andreas Wahl’a ulaşmadan bütün hızını kaybedip, suyun dibine doğru gidiyor. Bunun sebebi ise, fizikçinin anlatmaya çalıştığı suyun, havadan 800 kat daha yoğun olması.
#video_10863#
:: Bu test hakkında ne düşünüyorsunuz?
Daha önceden denemiştir nereye kadar gittiğini. Sanki zor bi şey.
İşiniz gücü şov bunların.
İşte bilim insanı
"akıllarda hala kesinlik kazanmamış olan, su altında silah ateşlendiğinde ne olacağı sorusuna"
daha önceden discovery channel'da denendi ilk değil ki haberleri yayınlamadan ve bu kadar iddalı cümleler kullanamdan önce araştırmıyor musunuz ?
Disaridan suya atesedilen mermiyle suyun icinden ateslenen arasinda fark vardir. Bunuda unutmayin
Bunu ölçmek için cansız hedef kullanamamış mı! Şov a.k
Kurşunun suda gitmediğini zaten biliyorduk.
Saçma sapan salakça. Bilimden soğudum. Daha önce denenmiş bu. Tahmini nere gidecceği belli. Ayrı test için kendini niye hedef gösteriyor, bilim için fedekarlık nerede
Bu yıllardır discovery de bir sürü programda test edilmişti zaten
Biliydim böyle olacanı
Salınım deneyindeki gibi olmuş. Kendiyle aynı noktadan ipe bağlı metal küreyi bırakan fizçi topu bıtakınca metal topum gidip yüzüne geldiği sırada istifini bile bozmadan durur top yüzüne yaklaşır ve tam burnunun ucunda durur ama adamın yüzüne çarpmaz çünkü salınımda cisim bırakılan mesafeden her seferinde daha aşağı mesafe gidecek ve zamanla hızı sıfırlayıp duracaktır.. fizikçiler bunu bilip kanotladıklarından kendinden emin olurlar ….
o tüfek o mermiyi sudan 40 metre geriden yapsaydı bakalım havuzda durabilirmiydi suda tabi gitmez
İyide silah suyun içinde aynı deneyi birde silahın dışarıdan havuza ateş ederken görmek isteriz
sanki havuza girmeden once denemedi ne kadar gittigini gormek icin?
abi süper ya inanılmaz birşey
gerçekten harika
mermi havuzun içinde zaten hız kazanamıyor. sıkıyorsa dışardan havuzun içine ateş etsin.
Çekirdeğin ağırlığı da hesap edilirse biraz yakınından ateş etse demek çocuğu olmayacak.
vay be adan haklı su oldukça yogun…
Herhangi bir mermi namludan çıktığı anda en yüksek hızına ulaşmış olur. Mermiyi hızlandıran, patlama sonucu namlununun içinde genleşen gazın yarattığı basınçtır. Mermi namludan ayrıldığı anda basınç sıfıra düşer ve itme etkisi son bulur. O yüzden değişik menziller için değişik uzunlukta namlu yapılır. Namlu ne kadar uzun olursa mermi o kadar hızlanır ve o kadar menzili uzun olur. Kısacası mermi havada ivmelenmez (hız kazanmaz). Dışarıdan ateş edilseydi daha kısa mesafede sönümlenirdi.
Saçma deney,illa karşısında mı olması gerekiyor
bence önceden denemiştir bunu başka bir obje ile 😀
Iste bizm gavurlarn normal salaklik halleri siz anca gendi gendinizi kandirmayi bilirsiniz… FEBIEYYI ALA IRABBUKU MA TUKEZZIBEN