Bir zamanların efsanevi telefon markası olan BlackBerry, son yıllarda izlediği yanlış stratejiler nedeniyle dibi görmüştü. Uzun bir süre kötü günler geçiren firmanın pazar payının yüzde 1 seviyesine düşmesiyle pazardan çekileceği bile gündeme gelmişti.
Daha sonra şirkette CEO değiştirildi yeni CEO John Chen pes etmek yerine savaştı ve şansını denedi. 2014 yılına damgasını vuran telefonlardan bir tanesi olan BlackBerry Passport ile durumunu birazcık toparlayan firma, üçüncü çeyrekte 1,9 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirdi.
Toplamda 793 milyon dolar net gelir elde eden BlackBerry, bu yüksek rakam ile geçen çeyrekte ettiği zararı da dengelemiş oldu. Şirket faaliyet karı olarak 16 milyon dolar, net kar olarak da 6 milyon dolara imza atmayı başardı.
Elde edilen bu gelire yakından bakacak olursak yüzde 46’lık dilimin donanım bölümüne ait olduğunu görüyoruz. Hizmet bölümü yüzde 46’lık paya sahip olurken geriye kalan yüzde 8’lık pay ise yazılım bölümüne ait. Şirketin nakit birikiminin ise 3,1 milyar dolara yükseldiği belirtiliyor.
CEO Chen doğal olarak durumdan oldukça memnun ve önümüzdeki 8 çeyrek boyunca kâr elde etmeyi hedefliyor. Bu alanda ilk adımı attıklarını belirten Chen, kurumlara yönelik yazılım ve servislerini genişletmeye devam edeceklerini ekliyor.
keşke batsa
Çok sevindim bu habere. Bi ara Lenova alacak Blackberry’yi diye çok üzülmüþtüm.
Birçok modelini kullandým, Blackberry’nin ve hala da kullanýyorum. Blackberry 8320, 8520, 9000, 9700, 9800 ve son olarak þuanda kullanmaya devam ettiðim 9900 bold modeli.
Blackberry Passport’ u bugün bi telefoncuda gördüm ve kontrol ettim. Mükemmel ötesi bir cihaz ve kesinlikle her tarafýndan kalite akýyor. Tabi ülkemizde satýþý olmadýðý için insafsýz telefoncu 3000TL fiyat çekti. Fiyatý düþþün en kýsa sürede alacaðým.
Blackberry gibi kaliteli bir firmanýn kesinlikle piyasada rekabette bulunmasý gerekir. Rekabet son tüketici açýsýndan her zaman avantajdýr üstelik bb gibi kaliteli malzeme ve göze hitap eden tasarýmlar yapan bir marka eðer iyi yönetilirse belki eski günlerine bile dönebilir. Þuanda bile herhangi bir modelini tekrardan almayý düþünüyorum
O gemi kalktý artýk, eskinin Blackberry’si artýk geri dönemez. Android tabanlý + Android’e güvenlik ve kurumsallýðý ekleyebilecek bir sahada belki iþ yapabilirler ama o kadar. Çok yavaþ davrandýlar deðiþen piyasayý anlamak için. Üzücü ama böyle…
Sýrf klavyesi için Blackberry kullananlar varken…
Kardeşim BlackBerry BB10 ile beraber BIS servisini ortadan kaldırınca çözüldü olay. Eskiden bu BIS servisini kakalamak için operatörlerde lokomotif rol oynuyordu. Şimdi sadece düzgün satış kanalı ve tanıtıma ihtiyaçları var okadar.
Ama eðer fiziksel klavyeden vazgeçer ise Blackberry onlarý da kaybeder. Ýdeali ikisine de çözüm üretmesi… Gerçi dokunmatik klavyeler de eskinin dokunmatikleri gibi deðil ya…
Hayatta geri donemez, ben blackberryden asla vazgecmem diyordum, ben bile vazgectiysem, blackberry bitmistir, en azindan profesyonel benim gibi kullanicilar icin
Eski blackberry kullanicisi olarak cok iyi bir haber. keza halen kullanmaktayim is telefonu olarak. mail alis-verisi ve sadece yazili isleri olanlari icin super bir makine oldugu kesin!
fakat bir de programlar uzerinde artik calismalilar, biraz da bu yone verseler kendilerini super olacaktir.
Android sistemine merhaba desin ve tasarımını biraz daha derli toplu yapsın zirveye konar
android şaaarrtttttt
blackberry telefonları hiç sevmedim bence bu kadar abartmaya gerek yok kalitesi türkcell ve avea nın çıkardığı telefonlarla eş değer
Bilip bilmeden yorum yapanlar android dediginiz şeyde kaydadeğer bir şey yok. Blackberry bence en iyileri.
Blackberry bin CEO su olsaydım,blackberry leri android yapar,kalas klavyeyi telefondan çıkarırdım.logoyu değiştirirdim ve pazar payının yükselmesini umut ederdim…
BlackBerry kullanmayan bir çok kişi yorum yapmış:))