2013 yılına girmemizle birlikte yapılan araştırmalar, 2 yaş ve altındaki çocukların daha tam uzun cümleler kurarak konuşmaya başlamadan bile önce akıllı telefon ve tabletlerle tanıştığını ve kullandığını gösteriyor.

Teknolojinin hızla gelişmesi ve mobil cihazların hayatımıza adaptasyonu sayesinde yalnızca yetişkinler ya da gençler değil, 2 yaş ve altı çocukların da (bebeklerin de demek daha mantıklı olabilir.) mobil cihazlarla tanıştığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Common Sense Media‘nın yaptığı araştırmalar 2 yaş ve altındaki bebeklerin yüzde 38’inin mobil cihazları oyun oynamak, videolar izlemek ya da diğer medya tabanlı uygulamalar için kullandığını gösteriyor. Bu rakamın 2011 yılında yalnızca yüzde 10’da olduğunu düşünecek olursak, 2 yaş ve altı bebeklerin teknoloji kullanımı konusunda hızla ilerledikleri ortaya çıkmış oluyor.

Araştırmalara göre 8 yaşına gelen çocukların yüzde 72’si bu yaşa kadar mutlaka akıllı telefon, tablet ya da benzeri bir mobil cihazı kullandığını gösteriyor.

Common Sense Media’nın kurucusu ve CEO’su Jim Steyer, “Dijital çağın başladığını bu verilere bakarak rahatlıkla söyleyebiliriz.” açıklamasıyla dünyada dijital çağın tam anlamıyla başladığına inandığını belirtmiş.

Son olarak araştırmalara baktığımızda 2 ve altındaki yaşta bebeklerin televizyon izleme oranları yüzde 66 olarak görünüyor. Bu da 2011 yılından bu yana hiçbir değişiklik olmadığını ortaya koyuyor. Aynı şekilde bilgisayar kullanım oranı yüzde 4’ten yüzde 10’a tırmanırken, DVD izleme oranı ise düşmeye başlamış. 2011 yılında çocukların yüzde 52’si DVD medyaları kullanırken, bu rakam 2013 yılında yüzde 46’ya gerilemiş.

:: Çocukların tablet ve akıllı telefonlara olan bu ilgisini nasıl değerlendiriyorsunuz?