Tahmin edildiği gibi Corona virüs salgını akıllı telefon pazarını da vurmuş durumda. Birçok şirketin yeni tanıtacağı akıllı telefonları ertelemesine ve üretimin durma noktasına geldiği şu günlerde teknoloji açısından felaket senaryoları da yazılıyor. Corona virüsü salgını akıllı telefon pazarını nasıl etkileyecek?

Corona virüsü sonrası: Xiaomi’den akıllı maske

Corona virüsü sonrası: Xiaomi’den akıllı maske

Corona virüsü salgını sonrası birçok şirketten hamleler geliyor. Son olarak Çinli teknoloji devi Xiaomi akıllı maske patenti ile karşımıza çıkıyor. Bu maskede yok yok, bir sürü özellik sunacak.

Corona virüs salgını akıllı telefon sektörünü kırıyor

Corona virüs salgını artık gündemimizden düşmüyor. Her geçen gün artan vaka ve hayatını kaybedenler sayısına bir de şirketlerin ve piyasaların salgın karşısında aldığı kararlar sonrası açıklanan rakamların eklenmesiyle daha da gündemde kalmaya devam edecek gibi duruyor.

Birçok teknoloji şirketinin üretim merkezi Çin’de. Bu nedenle Çin’in Wuhan kentinde yaşanan salgın sonrası üretimlerde ciddi düşüş yaşanırken, planlanan sayılara ulaşamayan şirketler sevkiyat noktasında tıkanıyor. Bu noktada da karşımıza felaket senaryoları çıkıyor.

Bu salgından en çok etkilenen şirketler ise akıllı telefon üreticileri oldu diyebiliriz. Yayınlanan yeni raporlara göre, dünya çapında akıllı telefon pazarının, Corona virüs salgını nedeniyle yüzde 2,3 azalması bekleniyor. 2019 yılının son aylarında ortaya çıkan ve 2020 yılındaki planları altüst eden salgın için dünya çapındaki akıllı telefon sevkiyatlarının da etkilendiğini söylemek mümkün.

Geçen yılın en çok satan akıllı telefonu belli oldu!

Geçen yılın en çok satan akıllı telefonu belli oldu!

Geçen yıl en çok hangi telefon satıldı? Apple, dünyanın en çok satan akıllı telefon modellerine sahipti. Yeni yayınlanan veriler ile 2019 yılının en çok satan telefon modeli belli oldu...

Düşen akıllı telefon pazarı rakamlarına 5G taze kan olabilir

Hatta 2020 yılının ilk yarısında, akıllı telefon pazarında yıllık bazda yüzde 10,6’lık bir düşüş yaşanacağı söyleniyor. Söz konusu piyasanın sadece ikinci yarısında hızlanan 5G çabalarıyla beklentilerin biraz da olsa olumlu seyretmesi bekleniyor.

Çin yaşanan salgın nedeniyle taleplerin yarattığı boşluğu doldurmaya çalışıyor. Çin’de üretim fabrikalarında çalışan işçiler işlerine geri döndüklerinde biraz da olsa işlerin rayına gireceği tahmin ediliyor.

Verilecek kararlar ve uygulanacak politikaların oldukça önem kazandığı şu dönemde şubat ve mart aylarında tanıtılması planlanan birçok markanın amiral gemisi modelleri için de planlar yapılıyor.

Bununla birlikte yılın ikinci yarısında piyasaya sürülmesi planlanan akıllı telefonlar için potansiyel sorunlar da ortaya çıkıyor. Yani onların da üretim öncesi son testler ve hata tespitleri gecikiyor, buna bağlı olarak sevkiyatlar da gecikecek.