Almanya, Münih Teknik Üniversitesi‘nden Astro-Fizikçi Shawn Bishop, deniz tabanında Supernova patlamasının kalıntılarının keşfinde bulundu.

Gökbilimciler İnanılmaz Bir Keşif Yaptı!

Ulusal Bilimler Akademisi Tutanakları‘ndaki rapora göre, Prof. Dr. Shawn Bishop, okyanusun dibinde tortulu halde gömülü olan Supernova Patlaması‘nın fosil kayıtlarının keşfini doğruladı.

16-08/24/ackermann1hr.jpg

Bulunan fosilde izotop demir-60 kalıntılarına rastlanmasının Supernova Patlaması‘na ilişkin delilleri işaret ettiğini belirten Bishop, fosilin bir uzay püskürmesini andırdığını söyledi.

Bishop‘un Supernova Patlaması’na ilişkin hipotezi; manyetik alanları tespit etmek için kullanılan manyetit zincirlerinin oluşturduğu manyeto taktiğinin Supernova Patlaması’ndan çıkan demir-60 parçacıklarının okyanus tabanında yerleşmiş olabileceği yönündeydi.

Okyanus tabanında bakteriler tarafından tüketilerek pas halinde okside olan Supernova kalıntıları, bu çerçevede Bishop‘un hipotezini kanıtlar nitelikte oldu.

Hızlandırıcı kütle spektrometresi kullanılarak ve sediment çekirdek örnekleri incelenerek keşfedilen korunmuş haldeki demir-60 mikrofosil kalıntılarının, Supernova Patlaması‘na ve beraberindeki Dünya’nın oluşumuna dair birçok bilgiyi ortaya çıkaracağı ifade ediliyor.

16-08/24/blackhole2.jpg

Bishop söz konusu keşfin, 2.2 milyon yıl önce gerçekleşen Supernova patlamasının karasal kanıtlarından biri olduğuna inandığını dile getirdi.

Australian National University‘den Anton Wallner liderliğindeki bir araştırma ekibi, bu yılın başlarında Nature Dergisi’nde yayınlanan çalışmalarında benzer bulgulara yer vermişlerdi.

3 Yeni Gezegen Keşfedildi!

Son süreçte keşfedilen delillerin, Supernova’nın 2.2 milyon yerine, 2.5 milyon yıl önce gerçekletiğini ortaya çıkarabilecek nitelikte olduğunun altı çiziliyor.

:: Supernova Patlaması’na ilişkin keşfedilen mikrofosillerin Dünya oluşumuna ve tarihine ilişkin daha ayrıntılı bilgileri ortaya çıkaracağını düşünüyor musunuz?