Akıllı telefonlar ve 3G teknolojisi

Google’ın da cep telefonu tarihi için yerini almasıyla birlikte, cep telefonu piyasası hareketlenmeye başladı. Mobil internet için 3G standardı akıllı telefonlarla birlikte yaygınlaşmaya başladı.

Artık küçük ve zor kontrol edilen ekranlar yerine kapasitif dokunmatik ekranlar hayatımıza girmeye başlamış ve internet alışkanlıklarımız da değişime uğramıştı. Bu değişimin ilk sinyalleri  2008 yılında kendini göstermeye başladı.

Dünden bugüne en iyi oyun konsolları

Dünden bugüne en iyi oyun konsolları

PS5 ve Xbox Series X yakında tanıtılacak. Sizleri öncesinde oyun konsolları tarihi içinde yolculuğa çıkıyoruz. İşte en iyi oyun konsolları.

Nokia, Apple’ın pahalı bir telefon modeliyle elde ettiği satış başarısı, firmanın biraz da olsa endişelendirmişti. Ancak cep telefonu teknolojisi açısından sektöre uzun süre liderlik yapan firma, dokunmatik ekran teknolojisi ile bir süre barışamadı.

akıllı cep telefonu, cep telefonu tarihi, cep telefonu teknolojisi

İşte yaklaşık 18 mm gibi kalın bir yapıya sahip olan, kızaklı klavyesiyle N96 tüm çekici yapısına ve kaliteli ekranına rağmen, kullanıcısına dokunmatik bir ekran sunmuyordu. Fiziksel tuşlarla kontrol edilen telefonun ekran boyutu ise 2,8 inç olarak belirlenmişti.

Nokia tarafından piyasaya sürülen ilk dokunmatik telefon ise Nokia 5800 olarak karşımıza çıkıyor. Ancak karşımızda çoklu dokunmatik ekran teknolojisine sahip bir cihaz olmadığını söyleyelim. Tabii ki bunun temel sebebi ise rezistif ekran teknolojisinin buna uygun olmaması.

Efsane telefon Lenovo Legion Pro elimizde!

Efsane telefon Lenovo Legion Pro elimizde!

Dünyanın en güçlğü telefonlarından Lenovo Legion Pro kutu açılış videosu ile beraber Lenovo Legion Pro özellikleri neler yakından bakıyoruz.

Parmak algılamakta büyük sıkıntısı olan bu telefon, yanında dokunmatik bir kalemle birlikte geliyordu. Doğrusu 2000’li yılların teknolojisiyle karşımıza çıkan Nokia yine kamerasına ve cep telefonunun müzik özelliklerine güveniyordu.

Nokia’nın dokunmatik ekranla bu imtihanı bir süre sonra akıllı telefon çağının gerisinde kalmasına neden olacaktı. Apple’ın hem kapasitif dokunmatik bir ekran sunması, hem de bu ekranı Corning Gorilla Glass adlı özel bir darbe korumasıyla karşımıza çıkarması gerçekten de sektörde fark yarattı.

Ancak kapasitif dokunmatik ekran konusunda inatçı olan tek firma Nokia değildi. BlackBerry’de özellikle iş insanları arasında popülerlik kazanmış, klavyeli telefonlarıyla başarılar kazanmıştı.

iPhone sonrası tam dokunmatik ekranlı telefon kervanına BlackBerry’de katıldı. BlackBerry Storm adlı bu akıllı telefon yine dokunmatik ekran konusunda sınıfta kalıyordu. Ancak tasarım anlamında gerçekten de çağının ilerisinde bir tasarıma sahipti. Buna karşın belli bir süre de olsa cep telefonu teknolojisi ve tarihi açısından BlackBerry, akıllı telefon piyasasında önemli oyunculardan biri haline geldi.