Galaxy S3 ve Samsung’un yükselişi
Samsung, bu yuvarlatılmış formu aldı ve Galaxy S3 modeliyle karşımıza çıktı. Şimdi bakınca gereksiz gelen bir çok özelliğe sahip olan S3, gerçekten de etkileyici bir tasarıma sahipti. Mayıs ayında tanıtılan akıllı telefon, tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de piyasaya çıktı. Türkiye piyasasına büyük önem veren Samsung, bu sayede lansmandan aylar sonra Türkiye’ye gelen iPhone karşısında tüketicinin gönlünü kazanmanın peşindeydi.
Samsung Galaxy S3 ile birlikte ergonomik açıdan büyük bir devrim gerçekleştirdi. Telefonun o döneme göre büyük olan 4,8 inç ekranı tıpkı Galaxy Nexus modelinde olduğu gibi uzun ince bir şekilde gövdeye yerleştirildi. Bu sayede o dönem için büyük olan bu ekranı kolayca kontrol etmek mümkün oluyordu.
Galaxy S3 bugün diğer firmaların pek tercih etmediği Smart Stay dediğimiz özellikle karşımıza çıktı. O dönemler için gerçekten de telefona baktığınız sürece ekranın açık kalması özelliği çok ilgi çekiciydi. Bugün için Samsung Android akıllı telefon modelleri için hala yer alan bu özellik, ön kamera aracılığıyla kullanılıyor.
Telefonun üst bildirim çubuğunda yer alan göz işareti, özelliğin açık olduğunu gösteriyor. Bu özellik sayesinde ekranı izlediğiniz sürece açık kalmasını sağlayabiliyorsunuz. Özellikle o dönemde telefona elinizi atmaya gerek kalmadan ekranın açık kalması oldukça havalı bir özellikti.
Ancak özelliğin en azından o yıllar için pil optimizasyonu açısından pek de başarılı olduğu söylenemez. İnsanların daha fazla ekrana bakmasını teşvik ettiği eleştirileri alan özelliği Samsung, daha sonra özelliği kapalı olarak sunmaya başladı. Böylece kullanıcı tercihi üzerinden şirket eleştirileri azaltmaya çalıştı.
Samsung Galaxy S3, işlemci anlamında da 32 nm işlemci mimarisine sahip Exynoss 4420 ile karşımıza çıktı. O dönemler için Tegra 3 ile başlayan 4 çekirdekli işlemci devrine Samsung Exynoss 4420 ile yanıt veriyordu. Bu işlemci 1.4 GHz gibi bir işlem hızına sahipti.
Tegra 3 ise o dönem için 1.5 GHz işlem hızına ulaşabiliyordu. Yine aynı yılın sonlarında ortaya çıkan Snapdragon S4 Pro işlemcisiyle Qualcomm, dört çekirdekli işlemci yarışına katılmış oldu.
LG G2 neden yok?
Bu yazıda LG’nin orta segmentte yükselişine odaklandık. LG Optimus Vu, G2 ve G3 gibi önemli modellere serininn altıncı yazısında yer vereceğiz. Yorumunuz için teşekkürler
Bir projeden öteye geçememiş olsa da, büyük yankı uyandıran, project Ara’dan da bahsetmelisiniz bence.
Merhaba, yorumunuz için teşekkürler. Haklısınız, Project Ara gerçekten de uzun süre Android dünyası için heyecan uyandıran bir projeydi. Bir sonraki yazıda Ara’dan da bahsedeceğiz.
Akıllı telefonların tat verdiği zamanlar… şimdi suyu çıktı
İyi de 4 çekirdekli telefonlardan, Tegra 3’den falan bahsetmişsiniz ama dünyanın “ilk” dört çekirdekli işlemcili (Tegra 3) akıllı telefonunun da kullanan ve piyasaya süren LG OPTİMUS 4X HD ‘den hiç bahsedilmemiş, yazıyı sonuna kadar zevkle okudum hatta bütün seriyi ama bu konunun atlanmasını anlayamadım açıkçası neyse elinize sağlık güzel bir seri.