Yılan oyunuyla başlayan mobil oyun yolculuğu bugün çok daha heyecan verici bir hale geldi. Yüksek grafikler, FPS tipi oyunların artması, online oyunlar ve AR teknolojisi, mobil oyunlarla ilgili bildiğimiz her şeyi değiştirdi. İşte bu yeni döneme damga vuran ve fark yaratan mobil oyunlar ve trendler, dosyamızın bu haftaki konusu.
Mobil oyun dünyasında tüm taşları yerinden oynatan ilk adımı Pokemon Go attı. İlk başarılı AR destekli mobil oyun olan Pokemon Go, en çok indirilen mobil oyun rekorlarını da egale etti. Şu anda ise listenin başında ise Roblox yer alıyor.
338 TL’lik uygulama ve oyun geçici süreyle ücretsiz oldu!
Google Play Store, toplam değeri 338 TL olan Android oyun ve uygulamalarını ücretsiz yaptı. İşte kampanya detayları.Mobil oyun dünyasını değiştiren ve fark yaratan mobil oyunlar
Pokemon Go’nun bu adımı sonrası mobil oyun dünyası hiç olmadığı şekilde değişti. Daha önce zaman geçirmelik oyunların tasarlandığı mobil dünya artık oyun trendlerini belirleyen noktaya gelmeye başladı.
Bu sayede bilgisayar oyunlarında başlayan Battle Royale çılgınlığı da kısa sürede mobil dünyaya taşındı. Son yıllarda ise bilgisayar dünyasına damga vuran FRP oyunlar tek tek mobil dünyaya taşınmaya başladı. Tabii ki online oyun dünyasının da son yıllarda kazandığı ivmeyi görmezden gelmemek gerekiyor. İşte dünden bugüne mobil oyunlar tarihi serimizin son dosyası ve fark yaratan mobil oyunlar.
Dünden bugüne mobil oyunlar 5 – Oyun içi satın alma
Dünden bugüne mobil oyunlar tarihi, oyun içi satın alma ile devam ediyor. Bu yeni mobil oyun dönemi, kısa sürede dev bir pazara dönüştü.Pokemon Go ve AR oyun çılgınlığı
Henüz AR teknolojisinin akıllı telefonlara yeni yeni geldiği 2016 yılında, Niantic 2014 yılından beri beklenen Pokemon oyunuyla karşımıza çıktı. Doksanların sonunda çocuk ya da genç olmuş herkesin en büyük hayallerinden biri Pokemon avına çıkmaktı.
Bir dönemin en büyük fenomeni olan Pokemon, Nintendo dünyasında uzun yıllardır yer alıyordu. Özellikle Japonya ve ABD’de büyük hayran kitlesi olan Pokemon için artık bir mobil oyunun çıkması elzem olmuştu. Ancak kimse adını bile duymadığı bir firmadan böyle bir atak beklemiyordu.
Nintendo, Pokemon Company ve Niantic ortaklığıyla geliştirilen oyunda Google Haritalar ve konum servislerinin de büyük bir etkisi var. Pokemon Go ilk defa Google Haritalar sistemini oyun içine gömmeyi başardı. Bu sayede konum izni ve GPS üzerinden kişinin haritada ki gerçek konumu belirleniyordu.
Oyun, temel olarak evin içinde ya da sokakta dolaşırken Pokemon avlamanıza izin veriyor. Tek yapmanız gereken ise oyuna kaydolup profil açmak. Ancak uzun süre yani tam beş yıldır Pokemon Go, Türkiye’de yer almıyordu. Dışarıdan yükleyerek oynanan mobil oyun yaz sonuna doğru sonunda Türkiye’ye de geldi.
Pokemon Go, bugün halen önemli mobil oyunlar arasında. Bu anlamda Pokemon Go‘nun akımını takip eden birçok oyunda ardından geldi. Walking Dead: Our World ya da Witcher: Monster Slayer gibi oyunlar takip etti. Walking Dead AR oyunu pek başarılı olmasa da Witcher AR belli bir başarı kazanmaya başladı.
Pokemon Go, her ne kadar yeni olsa da fark yaratan hamlesi ile dünden bugüne en iyi mobil oyunlar listesinde önemli bir köşe taşı haline geldi.
LoL Wild Rift ekibi leş, her el mutlaka afk ve feeder toxic playerlar denk geliyor, adam gibi ceza vermiyorlar sadece 10 dakika dereceli girememe cezası veriyorlar. 10 dakika sonra aynı adam yine denk geliyor ve sinir krizi geçiriyorsunuz. Aylardır ses sorununu bile çözmedi Riot. Arena of Valor daha başarılı, oyunun yapay zekası da gelişmiş, anında toxic playerları algılayıp cezayı veriyor. Aynı Tencent çatısı altında ekip farkları bariz belli. Başlamak isteyenlere duyurulur 🙂
Bence Pokemon Go çokta akıllıca bir seçim değil