Bang & Olufsen Serene (2005)

Dairesel bir tuş takımına sahip olan Bang & Olufsen Serene, uzun bir isme sahip olması nedeniyle eleştirilmişti. Böylesine ilginç bir tasarıma ev sahipliği yapan bu model, Samsung ile ortak bir projeye imza attı!

1275 dolardan satışa sunulan bu cihaz, “en kötü telefonlar” adı altında hazırlanan listelerde yerini asla kaybetmiyor. Bu istikrarını telefon piyasasında gösteremeyen Bang & Olufsen Serene, alt tarafta bir ekrana ve yan tarafta bir kameraya yer verdi.

Dünyanın en kötü telefonları

Bir telefonun tuş takımı ekranın altında olmalıdır!” felsefesi ile yola çıkan bu ilginç ürün, ters çevrildiğinde birçok kullanıcının istediği ve alıştığı şekli alıyor. Kendisinin sadece 31 MB’lık bir hafızası vardı.

115 gram ağırlığında olan bu cihaz, 800 mAh’lik bir lityum iyon batarya kullanıyor. Yan kamerası 0.3 Megapiksel olan bu başarısız model, daha sonra yerini Ekim 2007 tarihinde piyasaya sürülen Serenata (2000 dolar) isimli bir modele bıraktı.

Dünyanın en kötü telefonları: Pantech Jest (2010)

Jenerik bir isim ile ortaya çıkan Pantech Jest, Güney Kore’nin imzasını taşıyor. Samsung gibi bir devin çıktığı topraklardan gelen bu model, tam bir hayal kırıklığı olarak ait olduğu yere döndü.

Küçük bir kaydırmalı klavyeye sahip olan bu model, kare bir tasarıma sahipti. Günümüzde alıştığımız tasarımlardan biri olan bu tasarım, gayet iyi bir şekilde karşılandı. 3 inç büyüklüğündeki bir ekrana ev sahipliği yapan bu ilginç ürünün genişliği 2 inç olarak tasarlanmıştı.

Dünyanın en kötü telefonları

2 Megapiksel kamera ile hizmet veren Pantech Jest, Blackberry’e benzeyen klavye tasarımı ile başarılı olamadı. Kendisi, başarısız olan telefonların yer aldığı tozlu raflarda çürümeye bırakıldı. Bu telefon birçok şirket için bir tehdit olarak görülmüştü.

Son olarak finalde sizi bugün sıkça gördüğümüz bir telefonun atası karşılayacak.