İyi haber,
İnternet tek bir ülkede, şirkette veya kurulumda bulunmadığından, dünyanın bir bölümünde (hatta birkaç kısımda) büyük bir felaket inteneti yok etmeyecektir. Günümüz internetinin öncüllerinden biri olan dağıtılmış düğüm paket anahtarlama ağı olan ARPAnet, nükleer bir savaş sırasında bile çalışmaya devam edecek şekilde tasarlanmış olmasıyla dikkat çekiyor.
Uydu internet sistemleri, fiber optik ve sabit hat ağları devre dışı bırakılsa bile internet erişimi sağlamaya devam edebilir.
Kötü haber,
Geleneksel elektrik santralleri ‘’söz konusu olası felaketlerden kaynaklı olarak’’ tahrip olabilir.
İnternet kullanıcılarının, cihazlarına güç sağlamak ve İnternete bağlanmak için güneş, rüzgar ve türbin enerjisine güvenmesi gerekiyor. Çoğu İnternet sitesi için en büyük sorun, sunucularının çalışmaya devam etmek için güce ihtiyaç duyması oluyor. Küresel olarak, İnternet sitesi veri merkezleri yaklaşık 30 nükleer enerji santralinin üretimine eşit olan 30 milyar watt elektrik kullanıyor.
Bir EMP saldırısı (tek başına veya nükleer bombadan kaynaklanabilir) sadece internete zarar vermekle kalmaz, yarıçapındaki tüm elektroniklerin yok olmasına neden olur. Bir bütün olarak, İnternet ölmezdi, ancak patlama yarıçapındaki hiç kimse buna erişemezdi.
Toplumun karşılaştığı dünya sonu senaryosuna bağlı olarak, internet hayatta kalabilir veya kalmayabilir. Dünyanın dört bir yanından gelen haberlere göre, hükümetlerin İnterneti kesmek için robot ayaklanması gerektirmeyen kendi yolları da bulunuyor yani devletlerin ve hükümetlerin ‘’İnterneti yok etmesi’’ çok daha olası.
arkadaş siz anormal misiniz dünya batacak birileri hala internet peşinde
Elektrik kesilince internet te kalmaz. İster sen fişi modemden çekip bir dene.
İnsanlık yok olacak diyorsunuz? Sonra İnternet varlığını sürdürür mü diyorsunuz? Herkes yok olmuş bu İnterneti kim kullanacak arkadaş.
Dünyanın sonu gelse interneti düşünen mi olacak?…
Mezarımda internet koparsa hakkımı helal etmem.