Elektrikli arabalar hala yaygın olarak kullanılmıyor olsa da bu konu üzerindeki çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. İngiliz tasarımcı Alex Letteriello ve İspanyol Quimera firmasının ürettiği prototip AEDC, önemli bir ön yargıyı kırmaya hazırlanıyor.
Elektrikli arabalar söz konusu olduğunda akla ilk gelenler arasında aracın yüksek hızlara erişemediği ve araçla çok uzun bir mesafe gidilememesi geliyordu. AEDC, bu fikirlerden birisini yerle bir edebilecek gibi görünüyor.
Şirketin yaptığı açıklamaya göre AEDC, 0’dan 60 mil hıza (yaklaşık 95 km/s) sadece 3.2 saniyede çıkabiliyor. Bu sayının fosil kaynaklı yakıtlar tüketen arabalar için bile büyük bir başarı olduğunu kabul etmek gerekir. Aracın 240 kilometrelik menzili de son derece başarılı.
AEDC tasarımıyla da bir hayli dikkat çekiyor. Sıradışı bir kapı tasarımına sahip olan araç, spor görünümüyle de göze son derece hoş gelen bir gövdeye sahip.
:: Elektrikli bir araba kullanmayı düşünür müydünüz?
Neye yarar?_Her ay 200 lira para ödüyorsun.
Bir de elektrik parası.. ohoo Benzinli al daha iyi 😉
Bir de kaçak kullananlarınkini kitlerler faturaya
o hızla 2 km git sonra 1 saat sopumasını bekle nefret ediyorum bu elektirikli arabalardan
Elektrikli araçlar için bence öncelikli sorun bataryanın ölmesidir.
Şimdilik Hybrit daha mantıklı geliyor. Hatta yeni çıkan Hybrit LPG ler var.
Bu elektrikli araba balonu bakalım ne zaman patlayacak.
Bence en iyisi hybritli arabalar kirmizi isikta durunca motoru durduruyor 🙂
240Km git 3saat sarj et
Para ödeme renonun “saçma” sisteminde var. Bunlarda var mı bilmiyorum.
Pil işi çözüldümü, ve de teknolojisi ucuzlayarak yaygınlaştı mı mükemmel sonuçlar ortaya çıkacak. Dünyanın en pahalı benzinine elveda demek için sabırsızlıkla bekleyen binlerce insan var.
Yokkkk Trt payı filanda yazarlar faturaya yok.:) penzin iyidir alıştık çok olsada … ( E.K )
Herkes elektrikli araçları yerden yere vurmuş. Bu tarz yorumları yapmadan önce biraz daha düşünmek gerekir. Elektrikli araçlar yeni bir teknoloji. Henüz sistem ülkemizde tam olarak oturmadı. Litresi 5 TL’ye yaklaşan benzinden kurtulmak istemiyor gibisiniz? Bu teknolojiyi desteklemezsek ve bir yerlere gelmesine taş koyarsak yakın gelecekte benzin 10 TL olur. Benzinli otomobillerin tarihine inceleyin. İlk çıkan benzinli otomobillerin özelliklerini ve kapasiteleri araştırın. Sonra tekrar gelin ve yorumlarınızı öyle yazın lütfen!
Benzinli otomobillerin tarihine inceleyin. İlk çıkan benzinli otomobillerin özelliklerini ve kapasiteleri araştırın. Sonra tekrar gelin ve yorumlarınızı öyle yazın lütfen! diyen arkadaşa katılıyorum. 240 km git 3 saat şarj et diyen arkadaşa soruyorum günde aracınla kaç km yol yapıyorsun. Şahsen ben işim gereği çok yol yapan biri olarak nadiren günde 240 km üzeri yol yapıyorum. Bence teknoloji yaygınlaştığında evde şarj istasyonları da makul fiyatlarla kurulacaktır. Hiç binmedim ama sıfır motor sesi ile yolculuk yapmak çok güzel bir duygudur herhalde. Temiz çevreyi de düşününce kesinlikle desteklenmeli.
Müjde arkadaşlar. 1088bg gücünde ve 100km’ye 2.5sn’de çıkan elektrikli araç bir şarjla 600km katediyor. Bekleyin azcık…
YA RESMEN ZENGİN GELSİN ALSIN GARAJINA KOYSUN HESABI YAPILAN OYUNCAKLAR BUNLAR HİÇ BİRİ NORMAL ARABANIN YERİNİ TUTAMAZ HEP MADDİ AÇIDAN HEM DİĞER AÇILARDAN ASLA !
zengine hizmet,,fakire temaşe,,seyir,,
işte dünya bu…rezil dünya,,herşey zengine ve güzele..
BATSIN BU DÜNYA..orhan baba.diyor,haklı da diyor.
…
elsidi kimde var, zenginde,3g tv.ler kimde var zenginde,royrosslar kimde var zenginde,villalar havuzu ile birlikte kimde var zenginde.
ZENGİN NASIL OLUNUR?
FAKİRLERİ SÖMÜRMEKLE..
…adi ve yalancı dünya..zengine çalışıyor,,
yha kaç para buu arabalar yha
arkadaşlar azkaldı turkiyeninde artık son model bir spor arabası olucak bız yapıyoruz.. unlu ıtalyan araba tasarımcılarının cok cok dıkkatını cekıcek tasarım yapıldı ama suanda topsecret ..
Bence bu çok ama çok güzel bir gelişme çünki doğayı kiletmiyor çünki ZE (Zero Emision /Sıfır Emisyon). Ayrıca 240km çok büyük bir hız. Keşke benimde öyle bir elektrikli arabam olsa. Ama yinede en az 6-8 saatte şarj olmasıda çok kötü bir sorun. Sonuç olarak geliştirilirse niye olmasın