İçten yanmalı motorlara veda ettiğimiz bugünlerde artık elektrikli araçlar büyük bir hızla yayılıyor. Her geçen gün elektrikli otomobil sayısı artarken, markalar da üretimi hızlandırma hedefinde. Ancak elektrikli araç üretiminin artması bazı sorunları da beraberinde getiriyor.
Elektrikli otomobilleri batarya tedarik sorunu bekliyor
Bilindiği gibi uzun süredir yaşanan çip krizi tüm teknolojik cihazlarda olduğu gibi otomobil endüstrisini de oldukça olumsuz etkiledi. Çip krizi artık yavaş yavaş etkisini yitirirken, elektrikli otomobiller yeni bir sorun ile karşı karşıya kalmış durumda: Batarya krizi.
Elektrikli otomobil üretimi her geçen gün artarken, markalar batarya üretimi ve tedariği konusunda sıkıntılar yaşamaya başladı. Ford, GM ve Porsche gibi markalar da ikinci çeyrek sonuçlarında batarya üretiminde yaşanan sıkıntılara ve maliyet sorunlarına vurgu yaptı.
Ford CEO’su Jim Farley, Tesla’nın başlattığı indirim yarışına vurgu yaparak, bu durumun kendilerini olumsuz etkilediğini belirtti. Henüz Tesla gibi bir üretim hattına sahip olmadıkları için elektrikli araçları için yeterli indirimleri yapamadıklarını aktaran şirket, özellike batarya konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle, sorunlar yaşadıklarını vurguladı.
Diğer yanda GM CEO’su Mary Barra da elektrikli araç üretimini hızlandıkmak istediklerini ancak yaşanan batarya tedarik sorunları nedeniyle bu hedefe ulaşamayabileceklerini belirtiyor. Şirketin Kanada’da yer alan bir tesisindeki üretimin durması da batarya tedarik sorununa bağlanıyor.
Porsche da elektrikli otomobilleri için batarya tedarik sorunu yaşayan markalar arasında. Bu yılki hedeflerine ulaşmaları için batarya tedariğinde yaşanan sorunları çözmek zorunda olduklarını aktaran CEO Oliver Blume, batarya şirketlerinin hammadde ve üretim kapasitesi sorunu yaşadıklarını ifade etti.
Markalar arasındaki elektrikli araç yarışı kızıştıkça önümüzdeki günlerde bataryalar için hayati önem taşıyan hammaddelerin temin edilmesinde ve üretim bantlarındaki sorunların artması bekleniyor. Peki siz elektrikli otomobiller ve yaşanan batarya sıkıntısı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.
Hepi yalan hepi dolan….
Elektirik üretimi hangi ülkede fazlaki elektrikli arabaları teşvik adiyorlar,bu tamamen yeni bir pazarlama oyunu ,yollardaki istasyonlara yeni daha güçlü elektirik dağıtımı yapmak gerekiyor anynı anda 50 araç sarj olsa tesisat kaldırmaz.
Hangi ülkede elektrik fazlası var ki elektrikli arabayı teşvik ediyorlar Bu yeni bir pazarlama yöntemi aynı anda bir istasyona 100-150 araç girdiğimiz zaman oradaki şebeke kaldırmayacak yeni tesisat yapılması gerek.Pil fiatı ne olacak yeniden araç fiatı kadar olacak gibi .
BÖyle bir durumu önceden görmeden bu işe girmeseydiniz tekerleklere Elektirik üreten bataryaları üretin
Keşke sorun sadece o olsa..En büyüklerinin başı daha büyük bir belada..Eski üretimleri de tehlikede.Çünkü,elektrikli otolar,o pazarı da küçülttü.Millet,yeni oto almıyor ve elektriklilerin daha gelişmesini bekliyor.Bu beklemeye,en büyük firmalar hiç dayanmaz.Bütük iflaslar yakındır.😩😩😩
Merhaba,bizdeki bor madenini, elektrikli araç piline dönüştürebilir sek mühendislerimiz ne der acaba.yapilabilirmi.o zaman Türkiye için altın çağ başlar.yetkililer duyun lütfen.tesekurler
İş rekabete binince elini çabuk tutan Kazaniyor. Ancak bu kapismanin hızı hammadde sektörünü zora sokar. Ayrica altyapi ayni hizda gelişmiyor. Altyapi gelismesi için elektrik üretimide artmasi gerek. Otomobil firmaları biraz agirdan almali bu işin önceliklerini gözden geçirmeli. Yoksa bariz sıkıntılar son tüketiciyi daha bastan kusturur.
Arabaları pahalı satmak ve yüksek kar elde etmek için her zaman bir bahaneleri var. Aldıkları her haksız kazanç zehir zıkkım olsun. İliklerinden sızsın.
Aha fahiş fiyatlar icin yine bir yalan buldular.
Batarya sorununu çözmek için Toyota ‘nin batarya teknolojisi sayesinde aşılabilir.
Dünyada yeterince ham madde yok yakında aracınızın bataryasını değiştirmeye gittiğinizde eli boş döneceksiniz çünkü alacağınız açıklama ham maddeden kaynaklı batarya yok
Batarya fabrikalarına inanılmaz yatırım var milyarca euro avrupa ve çinde kaynak ayrıldı, aspilsan geliştirilmeli yada bizde ortaklıkla batarya fabrikası açmalıyız gelecekte herşey için batarya lazım
Elektrik istasyonu na bağımlı olduktan sonra ne yapayım elektrikli otomoboli Elektrik üreticileri elektriği güneşten üretiyor sattığın otomobile güneş enerjisi ile elektrik üreten sistem koy alayım o otomobili şu anki satılan elekrikli otomobiller bir s….. yaramaz asla almıyacağım.
Dünya yöneticileri Masonlar çıkarları için her türlü sistemi kurup Yapboz oyunu oynuyorlar zenginlikleriyle doğal sistemi her zaman bozuyorlar dünyadaki nimetler imkanlar sonsuz bitmeyen sınırlar içerisindedir elektrikli araçların çıkartılmasında da bütün firmaları ihraçlara uğratıp kendilerine çıkarlarına bağlamaktır şeytanın iblisin kölesi yahu diyor hoşgiller dünya düzenini bozup insanoğlunu öldürüp ağzını Usta köle yapmak şeytanı Allah’a karşı olan savaşını kazandırmaktır Kahrolsun masonlar Selamlar şeytan ibnesin köleleri
Nükleer pil mi akumu cubukmu her neyse bulunmadan.elektirikli araç üretmek doğaya zarar dur dünyayı akü çoplugune çevirirsiniz
Çıkan ürünü hemen almayacaksın hem pahalıdır hemde ne olacağı meçhul.
Eski bisikletlerde olduğu gibi lastiklerin iç kısmına dinamo şarjı yapsınlar lastik döndükçe kendi elektiriğini üretsin , yada cam tavan sistemi yaparak güneş enerjisinden faydalansınılar araç park halinde yada giderken en azından gündüz kendi enerjisini depolasın
Ne kadar büyük bir zeka aman Allahım
Batarya krizin varsa neden hala araba satıyorsun
Siz batarya sorunu diyin Çin piyasayı ele geçirdi artık sonunuz geldi
Nükleer batarya
Yıllarca şarj etmeden git
Bir yol bulunur . Eğer güneş enerjisi direkt arada battarya olmadan , elettrik motoruna yansıtılırsa , sorin önemli ölçüde rahatlar , battarya hybrio , görevi alın , gece ve güneşiz hvalarda devreye girer .
Daha hafif, daha küçük, daha verimli ve daha çevreci bataryalara ihtiyaç var. Mevcut bataryalar 10 sene içinde yeni bir çevre felaketine yol açabilir. Mevcut elektrikli araçlar gelişim süreci açısından içten yanmalıların 8 silindirlileri aşamasında gibiler.
Su anda bir batarya ömrü 10 sene ve bir batarya fiyatı 450 bin TL daha ne söylene bilir ki