Millet Meclisi’nin Kamu Yönetimi ve Güvenlik Komitesi’nin üyesi olan Im Su-kyung, organizasyonun Cuma günü ortaya çıkan raporundaki bilgileri duyurdu. Güney Kore, 2011’den bu yılın Haziran ayına kadar olan dönemde hükümete karşı 114,035 siber saldırıya maruz kaldı.
Siber saldırı nedir?
“Siber saldırı” genel olarak hacker’lar tarafından, bilgisayar sistemlerine veya ağına zarar vermek ya da yok etmek için yapılan saldırılar olarak nitelendirilir.
Sürpriz olarak yapılan bu saldırıların neredeyse hiçbirinin Kuzey Kore IP’sine sahip olmadığı ortaya çıktı. Daha önce 2013 yılında Kuzey Kore’nin içinde bulunduğu üç saldırı, 2012’de ise sadece iki saldırı olmasına rağmen Güney Kore, Kuzey Kore’yi suçlu gösteriyor.
Bu saldırılar çözülebilecek mi?
En çok saldırıyı 8 binden fazla sayıda Dışişleri Bakanlığı’nın aldığı bu durum hakkında “Eğer devletle ilgili gizli bilgiler ortaya çıkarsa sonuç aşırı ağır olur. Bu durumun önüne geçmek için her şeyi yapmalıyız ve saldırıları durdurmalıyız.” diyen Su-kyung, çözümdeki zorluğun sebebini, gelen saldırı bilgilerinin birden fazla kaynak ve hedefe sahip olması şeklinde gösterdi. Sadece bir saldırı bile birçok farklı ülkeden geliyor gibi gözüküyor, hatta çoğunun merkezi Güney Kore olarak gözüküyor.
Bu saldırıların tarzlarında ise en çok “izinsiz gizli bilgilere erişim”, “birey bilgisi sızdırmak” ve “yetki kazanma girişimleri” yer alıyor.
Adam zeki helal olsun
Devlet siteleri ve kişisel siteler yeterince güvenlik önlemi almıyor bu da hackerlara davetiye çıkartıyor. Ddos gibi çok kişili niteliksiz saldırıları saymasak bile bir dünya basit güvenlik açığı bulunmakta.
hmm o ben abd diye bekliyorum…
Bence tek güvenlikaçığı olmayan yer evren