İçerik üreticileri için en önemli konulardan bir tanesi de canlı yayın olarak karşımıza çıkıyor. Birçok yayıncı ve fenomen açtıkları canlı yayınlar ile önemli sayıda kitleye ulaşabiliyor. Daha fazla kişiye ulaşmak için ise canlı yayınların kaliteli olması gerekiyor. Biz de bu yüzden sizlere NVIDIA Boadcast’i anlattık.
NVIDIA Studio platformu, sanatçılar ve endüstri profesyonellerine yönelik olarak tasarlanmış bir platform. Bu platform, 3D tasarım, render alma, video düzenleme, hareketli grafik, fotoğrafçılık, grafik tasarım, mimari görselleştirme ve yayıncılık gibi yaratıcı alanlarda kullanıcıların yüksek performans elde etmesini sağlıyor. NVIDIA’nın ekran kartları ve Studio Sürücüleri, yaratıcı uygulamalara ilham verici bir performans ve yetenek katarken kullanıcılara olağanüstü bir hız ve verimlilik vadediyor.
NVIDIA Broadcast, yayıncılara birçok kolaylık sağlıyor
NVIDIA Studio platformu, içerik üreticilerine yüksek performans sunmak için tasarlanmış dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar ve ekran kartları içeren sertifikalı sistemleri içerisinde barındırıyor. RTX ekran kartlarıyla güçlendirilmiş olan bu bilgisayarlar ve 110’dan fazla profesyonel uygulamada GPU hızlandırma özelliği sunuyor.
NVIDIA Studio’nun sunduğu önemli uygulamalardan biri CANVAS’dır. CANVAS, basit şekiller ve gerçekçi materyallerle çalışarak yaratıcı içerik oluşturma konusunda öne çıkan uygulamardan bir tanesi. Bu uygulama içerisinde bir yapay zeka modeli, kullanıcının seçtiği materyalleri kullanarak gerçek zamanlı olarak etkileyici sonuçlar üretebiliyor. Bu sayede sonsuz yaratıcı olasılıklara ulaşabiliyoruz.
NVIDIA Broadcast ise ses ve video alanında profesyonel bir deneyim sunma hedefinde. Bu uygulama, yapay zeka ile geliştirilmiş ses ve video özellikleriyle canlı yayınlar, sesli sohbetler ve video konferans görüşmelerini iyileştirilmesine yardım ediyor. Parazit giderme ve oda yankı giderme gibi özellikler, istenmeyen ses sorunlarını ortadan kaldırırken, kullanıcılara daha kaliteli bir yayın deneyimi sunuyor.
3D içerik oluşturmak için kullanılan ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılım olan Blender, NVIDIA Studio yardımı ile kullanıcılarına özel donanım ışını izleme ve yapay zeka tabanlı gürültü giderme özelliklerini sunuyor. Bu sayede karmaşık tasarımların işlem süresi önemli ölçüde azalmış oluyor.
Premiere Pro ise video düzenleme alanında en önemli bir uygulamalardan bir tanesi. Adobe Premiere Pro’nun Auto Reframe özelliği, yapay zeka desteğiyle videoların otomatik olarak kırpılmasını sağlıyor. Bu özellik, dikey ekran oranlarına uyum sağlamak için videoları dönüştürüyor ve zaman tasarrufu konusunda kullanıcılara yardımcı oluyor.
Tüm bu avantajarı ile birlikte NVIDIA Broadcast kaliteli canlı yayın yapmak isteyenlerin imdadına yetişiyor. Peki siz NVIDIA Broadcast ve canlı yayınlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.