Windows 11, ekim ayında kararlı sürümü ile dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların beğenisine sunuldu. Gerek bünyesinde barındırdığı hatalar gerekse sistem gereksinimleri ile eleştirilerin odak noktası haline gelen sürüm, son birkaç ayda aldığı yeni güncellemelerle kaliteli bir Windows deneyimi sunmaya başladı.

Peki kullanıcıların Windows 11’i benimsemesi ve yavaş yavaş geçiş yapmaya başlamasının ardından en popüler Windows sürümleri hangileri oldu? AdDuplex, Şubat 2022 Windows raporunu paylaştı.

Windows 11 kullanıcılarından güncelleme hakkında şikayet geldi!

Windows 11 kullanıcılarından güncelleme hakkında şikayet geldi!

Windows 11 işletim sistemi sahipleri, Şubat ayında gelen güncellemeden sonra bazı sorunlar yaşadığını belirtti.

En popüler Windows sürümleri belli oldu

Windows 11’in kararlı sürümü ile ekim ayında çıkış yapması ile kullanıcılar da yeni sürüme geçiş yapmaya başladı. Bu kapsamda aylık yayınladığı raporlarla Windows sürümlerinin kullanım oranlarını gözler önüne seren AdDuplex, bir süre önce Şubat 2022 raporunu yayınladı.

AdDuplex

Yayınlanan rapora göre şubat ayında Windows 11 kullanım oranları yüzde 3,2 artarak yüzde 19,3 bandına çıktı. Bunun yanı sıra Windows 10’un en yeni sürümü 21H2 yüzde 8,9 arttı ve yüzde 21 seviyelerine kadar yükseldi.

Tabii şubat ayında Windows sürümleri arasındaki düşüş de dikkat çekti. Zira Windows 10’un 20H2 sürümü, geçtiğimiz ay yüzde 8,4 oranında düşüş yaşayarak yüzde 17,9 seviyelerine kadar geriledi.

windows 11

Son olarak AdDuplex tarafından yayınlanan Şubat 2022 verilerinin AdDuplex SDK v.2 ve üstünü kullanan 5 bin Windows Store uygulamasından toplandığını belirtelim.

Windows 11 sistem gereksinimleri

İşlemci:1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)
RAM:4 gigabayt (GB)
Depolama:64 GB veya daha büyük depolama cihazıNot: Daha fazla ayrıntıyı aşağıdaki “Windows 11 işletim sistemini güncel tutmak için depolama alanı hakkında daha fazla bilgi” kısmında bulabilirsiniz.
Sistem üretici yazılımı:UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli
TPM:Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0
Grafik kartı:WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu
Ekran:Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit
İnternet bağlantısı ve Microsoft hesapları: Windows 11 Home sürümünde, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerekir. Tüm Windows 11 sürümlerinde güncelleştirmeleri yapmak ve bazı özellikleri indirip bunlardan yararlanmak için internet bağlantısı gerekir.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Windows 11, ilerleyen dönemlerde kullanım oranı açısından Windows 10’un yerini alabilir mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.